עוגת גבינה ניו יורק – מתכון לעוגת גבינה המורכבת מגבינות שמנת וללא הפרדת ביצים – גבוהה וטעימה במיוחד. מומלץ בחום!
מתכון באדיבות: סילביה פינוקים מהמטבח שלי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת גבינה ניו יורק
מצרכים
בסיס ביסקוויטים
:————–
150 ג׳ ביסקוויטים מפוררים
100 ג׳ חמאה מומסת
מלית גבינה אפויה :
—————-
4 גביעי שמנת חמוצה מסוננת
( סה״כ 800 ג׳ )
( יום לפני השימוש להניח מסננת מעל קערה , למסננת את השמנת ולכסות בניילון להניח במקרר למשך הלילה )
2 גביעי גבינת שמנת נפוליון בטעם טיבעי
2 כוסות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס קמח רגיל
5 ביצים
ציפוי :
—–
1 מיכל שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס חלב
3 כפות סוכר
אופן הכנה – עוגת גבינה ניו יורק
לחמם תנור ל 160 מעלות
בסיס ביסקוויטים
————–
– לערבב את הביסקוויטים יחד עם החמאה היטב ולהדק בתבנית היטב
( אני השתמשתי בתבנית 26 )
– להכניס למקפיא עד השימוש
מלית גבינה אפויה :
—————-
לקערת מיקסר
את השמנת החמוצה , גבינת שמנת , סוכר , סוכר וניל ווניל
להקציף יחד לתערובת חלקה
להוסיף קמח ולהקציף עוד כמה שניות
להוסיף את הביצים לא ביחד !!!
אחת אחרי השניה
עד קבלת תערובת חלקה
לצקת על הביסקוויטים
לעטוף את התבנית מסביב היטב !!!
עם נייר כסף – כדי שמים לא יחדרו אליה
ולהניח בתוך תבנית גדולה יותר שמלאה במים חמים
להכניס לתנור ל 160 מ ׳ לשעה ורבע
לפתוח את דלת התנור מעט ולהשאיר את העוגה להתקרר בתנור
ציפוי :
—–
להקציף הכל ביחד
לקרם חלק ויציב
לצקת מעל העוגה שהתקררה
ולקרר למספר שעות
מוגש באהבה, בתיאבון ובהצלחה .. 🙂
שאלות ותשובות
תשובה: כן.
שאלה: אפשר בגבינת פילאדלפיה?
תשובה: לא אוהבת להשתמש בה , אין בה טעם בכלל.
שאלה: את השמנת בכמה גביעי גבינת שמנת צריך להחליף?
תשובה: באותו יחס של גרמים.
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!