|

 עוגת שוקולד רכה כשרה לפסח, אין דברים כאלה, פשוט מושלמת.
המתכון מאת: טובה מרדכי תודה ענקית לה על שיתוף המתכון ברשת.

עוגת שוקולד רכה כשרה לפסח

מצרכים – עוגת שוקולד רכה כשרה לפסח

(כל הכמויות בכוסות מדידה)
תבנית 26 או שתי תבניות אינגליש קיק150 גרם של שוקולד מריר
כף אחד תמצית וניל 
כף אחד מיץ ענבים או כף אחד יין או או כף מים
3/4 כוס של שמן
6 ביצים גדולות L
1/2 כוס סוכר
1 1/4 כוסות קמח מצה מעורב עם קמח תפוחי אדמה (חצי מהכמות קמח מצה והחצי השני קמח תפוחי אדמה כך שבסך הכל יש כוס ורבע של קמח)
1 שקית של אבקת אפייהעוד 1/2 כוס סוכר לציפוי: 
100 גרם שוקולד מריר
רבע כוס מים רותחים
כפית תמצית וניל
50 גרם מרגרינה

 

לאופן ההכנה, לחצו על הכפתור האדום למטה

אופן הכנה – עוגת שוקולד רכה כשרה לפסח

1. בסיר מוסיפים 150 גרם שוקולד מריר, כף תמצית וניל, כף מיץ ענבים (או יין או מים) ו 3/4 כוס של שמן – וממיסים את כל החומרים על הגז בלהבה נמוכה ולאחר מכן מקררים.
2. מפרידים את ששת הביצים, לוקחים את החלבונים ומקציפים, עד שמתקבל קצף ואז מוסיפים 1/2 כוס סוכר וממשיכים בהקצפה עד שנוצר קצף אחיד ויציב.
3. בקערה גדולה, מערבבים 1 1/4 כוסות קמח מצה ותפוחי אדמה יחד עם שקית אחת של אבקת אפייה.
4. טורפים את 6 החלמונים ומוסיפים לתערובת השוקולד שהכנו בשלב 1.
5. מעררבים את החלמונים יחד עם תערובת השוקולד ותוך כדי ערבוב מוסיפים 1/2 כוס סוכר, לאחר מכן מוסיפים את תערובת הקמח ואבקת האפייה.
6. לתערובת, מוסיפים כמות קטנה מתערובת החלבונים (מהקצף) ושוב מערבבים היטב עד שהתערובות מתאחדות. לאחר מכן, מוסיפים את כל הקצף שנשאר לתערובת ובוחשים היטב בתנועת עטיפה.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות במשך 40 דקות, או עד שקיסם שננעץ באמצע יוצא יבש.
8. להכנת הציפוי: ממיסים במקרו 100 גרם של שוקולד מריר, 1/4 כוס מים רותחים, כפית אחת של תמצית וניל ו 50 גרם חמאה (ניתן גם להמיס על הגז). שופכים את הציפוי על העוגה. בתיאבון.
מוגש באהבה, בתיאבון ובהצלחה .. 🙂
 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!
אנשים מחפשים גם :
עוגת שוקולד לפסח

עוגת שוקולד כשרה לפסח
עוגת שוקולד כשרה לפסח ללא ביצים
עוגת שוקולד תפוז כשרה לפסח
עוגת שוקולד פשוטה לפסח
מאפינס שוקולד פרווה כשר לפסח
עוגת שוקולד לפסח קמח תפו א
עוגת שוקולד לפסח לילדים

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *