מתכון ספינג' מרוקאי של רויטל בן חמו , להיט המתכונים שחובה להכין.
מצרכים ל- מתכון ספינג' מרוקאי
קילו אחד של קמח מנופה
שתי – שלוש כפות סוכר
שתי כפות שמרים
כף אחד של ערק – אפשר גם להשתמש בברנדי
שלוש וחצי כוסות של מים פושרים
כף שטוחה של מלח
אופן הכנה ל- מתכון ספינג' מרוקאי
1. בקערה גדולה מספיק, מערבבים יחד את הקמח והשמרים היבשים. מוסיפים את הסוכר ומערבבים לתוך הקמח. מוסיפים כף ערק, ואת המים הפושרים. מתחילים ללוש את הבצק היטב בצורה סבלנית בעזרת אצבעות פתוחות ובתנועות הרמה של הבצק מתחתית הקערה ועד לפני הבצק עד שמתקבל מרקם אחיד, חלק ומושלם (לא ללוש בעזרת המיקסר).
2. מוסיפים כף שטוחה של מלח וממשיכים ללוש היטב.
3. משמנים את הבצק רק מלמעה. להתפיח במשך 75 דקות עד שהבצק תופח בצורה מושלמת.
4. אחרי התפיחה, שוב ללוש את הבצק במשך 15 דקות. זה בסדר שהבצק נהיה דביק ודליל מעט. חשוב לא להוריד את נפח הבצק אחרי שלב זה.
5. מחממים מחבת עם שמן עמוק בתוכה על להבה בינונית.
6. משמנים את הידיים היטב, ואז לוקחים מהבצק כדור בצורת פינג פונק וכמעט בגודל זה, עושים חור באמצע הכדור, ומנחיחם בתוך השמן בזהירות.
7. חוזרים על שלב 6, ומשמנים את הידיים כל עוד צריך.
8. טובלים את הכדורים בסוכר ומגישים.
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!