Go Back
ספינג' מרוקאי ה

ספינג' מרוקאי אסלי ללא גלוטן

מרקם מושלם עם טעם נדיר
ציון 4.42 על ידי 12 דירוגים
באדיבות: סבתא לאה

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • לבצק:
  • 2 שקיות קמח של תערובת להכנת מאפי שמרים ללא גלוטן (700 גרם סה"כ, של חברת אסם - ראו תמונה)
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות שמן
  • ½ כפית תמצית וניל
  • ½ כפית מלח
  • 4 כוסות מים פושרים
  • להגשה:
  • סוכר (דבש, סילאן, ריבה (מה שאוהבים))
  • לטיגון:
  • שמן קנולה

אופן ההכנה

  • בקערה גדולה נשים את את כל מרכיבי הבצק וללוש עד לקבלת בצק דליל ודביק (הבצק צריך להיות סמיך מבלילה של פנקייק).
  • נכסה בניילון נצמד ונניח בצד להתפחה של שעה.
  • נחמם שמן עמוק על להבה בינונית - גבוהה, ונשים חתיכת גזר לשמירת שמן נקי בזמן הטיגון.
  • בידיים רטובות מאוד קורצים כדורים בגודל כדור פינג פונג, וליצור חור בעזרת הבוהן בעדינות במרכז כל כדור כדי לקבל חור יפה (צורת בייגלה).
  • נניח כל ספינג' בזהירות לתוך סיר השמן החם, ונטגן כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה יפה.
  • נעביר מיד כשהם חמים לצלחת מלאה סוכר טובלים בסוכר.
  • מומלץ להגיש לצד סילאן, דבש, ריבות ועוד.

הערות וטיפים

תמונה לקמח:
ספינג' מרוקאי ה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.