Go Back
+ servings
עוגיות פרח

עוגיות פרח ריבה מהממות

מבצק חלומי עם קריספיות מושלמת
ציון 5 על ידי דירוג אחד
כמות 40 עוגיות
באדיבות: מלי מאירוב

המצרכים

  • 2 כוסות + 2 כפות קמח
  • 200 גרם חמאה קרה (חתוכה לקוביות)
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4 כפות חלב
  • 2 כפיות גרידת לימון
  • ¼ כפית מלח

למלית:

  • ריבה (איזה סוג שאוהבים - אפשר גם נוטלה)

אופן ההכנה

  • בקערה שמים את הקמח, חמאה קרה חתוכה לקוביות, אבקת סוכר, תמצית וניל ומערבבים הכל יחד היטב.
  • לאחר מכן מוסיפים את החלב, 2 כפיות גרידת לימון, ורבע כפית מלח. ללוש עד לקבלת בצק קצת דביק.
  • מכניסים את הבצק למקרר למשך שעה. לאחר מכן מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים את הבצק וקורצים לצורות.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-180 מעלות עד להזהבה. לא לעזוב את התנור כי הן משחימות מהר.
  • את הריבה שמים בתוך שקית סנדוויץ' שחותכים עם חור, ועושים עיגולים על נייר אפייה ואז מקפיאים את הנייר חצי שעה, כך יהיה קל להניח אותה.
  • מחכים לעוגיות שיתקררו ואז מרכיבים אותם עם המלית.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.