Go Back
עוגת שוקולד

עוגת שוקולד קלה ללא מיקסר

מרקם חלומי בעסיסיות מטריפה
ציון 4.32 על ידי 129 דירוגים
באדיבות: לימור עוז

ציוד

תבנית חד פעמית בינונית

המצרכים

  • 2 ביצים
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (אפשר לוותר)
  • 1 כוס שמן
  • 4 כפות קקאו
  • 2 כוסות קמח תופח מנופה (או 2 כוסות קמח רגיל עם 2 כפיות אבקת אפייה)
  • 2 כוסות מים (פושרים)

לגנאש:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1 שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • מדליקים תנור מראש ל-180 מעלות.
  • בקערה שמים את ה-2 ביצים עם הסוכר וסוכר וניל ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
  • אחרי זאת מוסיפים 4 כפות קקאו עם 2 כוסות קמח מנופה, ו-2 כוסות מים פושרים, ומערבבים עד שאין גושים.
  • שופכים את הכל לתבנית משומנת, ואז דופקים מעט ומכניסים לתנור למשך בערך 40 דקות. בודקים עם קיסם אם מוכנה.
  • איך שמוציאים את העוגה עוטפים אותה טוב עם ניילון נצמד ומשאירים בערך 3 או 4 שעות עד שזה קר. כמה שיותר יותר טוב.
  • ממיסים במיקרו 200 גרם שוקולד מריר עם שמנת מתוקה ועושים חורים בעוגה ואז שופכים את הגנאש על העוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.