Go Back
קרואסון שמרים

קרואסון שמרים שוקולד עננים

חווית טעמים עשירה ומענגת במיוחד
ציון 4.60 על ידי 15 דירוגים
באדיבות: יפה זערור

המצרכים

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח לחלה (חברת שטיבל)
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות שמרים
  • 2 ביצים (שלמות)
  • 200 גרם חמאה (בטמפרטורת החדר)
  • 2 כוסות חלב
  • קמצוץ מלח

למילוי:

  • שוקולד מריר (או חלב)
  • לסירופ:
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים

אופן ההכנה

  • נלוש למשך לפחות 10 דקות במיקסר את כל מרכיבי הבצק. שמים להתפחה כפולה. אפשר גם לילה במקרר.
  • מחלקים לכדורים וכל כדור פותחים לצורת עיגול וחתכים באמצע. לרבע ומשולש.
  • ממלאים בפס שוקולד חלב/מריר ומגלגלים.
  • מורחים מעל ביצה, ומסדרים בתבנית במרווחים. נותנין שעה וחצי התפחה.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 190 מעלות למשך 20 דקות בערך, עד להזהבה.
  • מוציאים ומורחים בסירופ סוכר שמרתיחים לפני כן.

הערות וטיפים

חדשים במטבח? לא סגורים איך מכינים את הצורה? קבלו סרטון שבטח יעזור:
 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.