Go Back
קובה סלק L

קובה סלק קל מהיר וטעים

ברוטב אדום נדיר ומושלם
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: נועם זיגדון

המצרכים

לכדורי הבשר:

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 1 בצל (קצוץ דק דק)
  • ½ כוס סולת (מבורר)
  • ½ כוס פירורי לחם
  • צרור פטרוזיליה (קצוצה)
  • ½ כף בהרט
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כוס מים
  • 3 כפות שמן
  • 1 ביצה (L)
  • מלח

לרוטב:

  • 4-5 סלקים (פרוסים דק דק)
  • 4 גבעולים כרפס
  • 1-2 כפות סוכר
  • מיץ מלימון שלם
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 ½ ליטר מים
  • 4 כפות שמן
  • מלח

אופן ההכנה

  • להכנת הקציצות - מערבבים את כל המרכיבים ביחד ואז מניחים בצד למשך חצי שעה לספיגת נוזלים וטעמים.
  • ביניתיים עוברים לרוטב - מטגנים את הסלק עם השמן עד לריכוך, ומוסיפים את הכרפס והמים ומתבלים.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות. לאחר מכן יוצרים מהעיסה של הבשר כדורים בגודל פינג פונג וזורקים לרוטב ומביאים לרתיחה.
  • מעבירים ללהבה בינונית אש נמוכה ומבשלים כ-40 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.