Go Back
ג'חנון קליל

ג'חנון קליל ואוורירי עם טיפים

רכות מפתיעה עם טעם עשיר ומושלם
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 5 כפות סוכר
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 3 כוסות מים
  • 300 גרם נטורינה (או חמאה או מרגרינה)

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר או ביד, ללוש קילו קמח עם 5 כפות סוכר,2 כפיות מלח מלאות, כפית אבקת אפייה, ו-3 כוסות מים בערך, עד שהבצק חלק ורך אבל לא דביק. אם צריך מוסיפים עוד מים.
  • עושים מהבצק כדור ומשמנים מעל ואז מכסים למנוחה של שעה.
  • לאחר מכן לקוחים נייר אפייה ומורחים אותו בשמן. מכינים מהבצק 16 כדורים ומשטחים מעט ומניחים על הנייר.
  • מלטפים את הכדורים בשמן כולל הצדדים שלהם שלא יתייבשו, ומניחים עליהם ניילון נצמד. נותנים מנוחה של לפחות 6 שעות, או לילה שלם בחוץ.
  • לילה קודם מוציאים 300 גרם נטורינה ומשאירים על השיש כדי שיתרככו. לאחר מנוחת הכדורים משמנים משטח בטיפה שמן, ופותחים כל כדור הכי דק שאפשר ומורחים בכמה פינות נטורינה.
  • מקפלים צד ימין לאמצע ואז צד שמאל מעליו, ומורחים שוב מהנטורינה. ואז מגלגלים לרולדה.
  • משמנים סיר במרגרינה ומניחים את הג'חנון. בשלב זה אפשר להכניס למקפיא עד הכניסה לתנור.
  • שמים לאפייה בתנור שחומם על 100-120 מעלות למשך 12 שעות.
  • מי שמכין בפלטה צריך למלא סיר במים ולהכניס את הג'חנון לשקית קוקי בתוך סיר המים.

הערות וטיפים

טיפים:
1) מומלץ להשתמש ב-300 גרם נטורינה לקילו פתיחה, לא פחות ולא להתקמצן גם אם נראה משומן.
2) מומלץ לשים את הכדורים למנוחה של לילה שלם.
3) לפתוח דק דק דק ולא לחפש גלגולים יפים ומשורטטים. גלגולים יפים מראה שהבצק עבה.
4) לאפות 100 מעלות מדף אמצעי 12 שעות. לפעם ראשונה לקום ב-5 בבוקר ולראות שהזהיב ואם לא אז לעלות ב 10 מעלות.
 
סרטון אופן הכנה:

 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.