Go Back
עוגת לבה

עוגת לבה - טארט שוקולד רך ומפנק

מרקם שוקולד מטריף עם טעם עשיר
ציון 4.80 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: סיון צרור

ציוד

תבנית פאי נמוכה

המצרכים

לבצק:

  • 200 גרם חמאה רכה (חתוכה לקוביות)
  • 100 גרם סוכר (אפשר גם סוכר חום בהיר)
  • 300 גרם קמח (2 כוסות ו-2 כפות)
  • 1 ביצה

למלית שוקולד:

  • 200 גרם שוקולד מריר (איכותי 60% לפחות)
  • 4 כפות ממרח שוקולד (כמו נוטלה)
  • 1 שמנת מתוקה
  • 2 ביצים
  • ½ כוס סוכר

אופן ההכנה

  • מכינים בצק פריך - בוו גיטרה מעבדים יחד חמאה וסוכר. לאחר מכן מוסיפים ביצה ובסוף קמח ומעבדים רק עד שנוצר בצק. עוטפים בניילון ומקררים שעה. במקרר.
  • מוציאים ומרדדים ומרפדים תבנית פאי נמוכה (מרפדים גם את השוליים).
  • ממיסים יחד במיקרו את השוקולד מריר, שמנת מתוקה, וממרח שוקולד.
  • במטרפה טורפים את ה-2 ביצים עם תערובת השוקולד וחצי סוכר. לערבב יחד ולא להקציף!
  • לצקת על הבצק ואז להכניס לנתור ולאפות ב-180 מעלות למשך 25 דקות. זה יוצא רוטט ממש ומתקרר. אבל נשאר רך כזה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.