Go Back
לחמניות מתוקות פרווה

לחמניות מתוקות פרווה עם צימוקים

מרקם רך וחלומי בטעם מושלם
ציון 4.39 על ידי 13 דירוגים
באדיבות: צחית חמו

המצרכים

לבצק:

  • ½ קילו קמח
  • קמצוץ מלח
  • 50 גרם נטורינה (מומסת)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • ½ כוס סוכר
  • 1 ½ - 2 כוסות מים חמים

למלית:

  • 200 גרם צימוקים שחורים ולבנים

לפסים:

  • 3-4 כפות גדושות קמח
  • ½ כוס מים חמימים
  • 1 כפית אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר שמים את כל המרכיבים לבצק, ומערבלים 6 דקות עד שמקבלים בצק נוח וגמיש. מומלץ לא להוסיף את כל הקמח בבת אחת - משאירים כוס אחת בצד ורק אחרי שהבצק מתערבל שהוא דביק להוסיף בהדרגה את יתרת הקמח.
  • אם הבצק דביק מדי מוסיפים עוד מעט קמח במידת הצורך.
  • יוצקים מעט שמן ומורחים מעל הבצק כך שכל כדור הבצק יצופה במעט שמן.
  • מכסים בניילון נצמד להתפחה של שעה - עד להכפלת הנפח.
  • להכנת המלית - בקערית קטנה למלא את הצימוקים וממלאים מים. שמים להשרייה של516 דקות ואז מסננים.
  • על משטח מקומח מרדדים ידנית את הבצק ומפזרים את הצימוקים. נלוש היטב מספר דקות כדי שהצימוקים יטמעו בבצק היטב.
  • יוצרים בערך 15 כדורים, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים שווים אחד מהשני.
  • עושים הגבהה על שולי התבנית ומכדים בניילון רופף (כדי שהניילון לא יגע בלחמניות)
  • מתפיחים לא פחות מ-45 דקות. לאחר התפחה מורחים בזהירות ביצה טרופה.
  • בקערית קטנה מערבבים 3-4 כפות גדושות של קמח עם חצי כוס מים חמימים, עד לקבלת בלילה אחידה כמו מרקם של חומוס. מוסיפים קמח ומים במידת הצורך.
  • מוסיפים כפית אבקת סוכר ובוחשים ואז מעבירים לשקית זילוף ללא צנטר. גוזרים את קצה השקית בחור קטן.
  • מזלפים על כל לחמנייה 2 פסים בצורת X.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש בחום גבוה מאוד של 200-220 מעלות, לאפייה מאוד קצרה של 15 דקות בערך, עד להשחמה.
  • אם הלחמניות מזהיבות לפני תום 15 דקות, שמים מעל ברפרוף נייר אפייה וממשיכים לאפות 15 דקות מלאות.
  • בתום האפייה מורחים דבש מהול במעט מים חמים.

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:


 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.