Go Back
פלודן - מאפה שכבות חגיגי עם פירות ואגוזים

פלודן - מאפה שכבות חגיגי עם פירות ואגוזים

מלית עשירה עם בצק פריך וחמאתי
ציון 4.39 על ידי 39 דירוגים
באדיבות: איגור ויינברג

המצרכים

לבצק:

  • 500 גרם קמח (ועוד 100 גרם לציפוי)
  • 10 גרם מלח
  • 270 גרם מים (38 מעלות)
  • 40 גרם שמן חמניות
  • 100 גרם חמאה (לציפוי)
  • 50 גרם קורנפלור (לציפוי)

גלזורה:

  • 1 ביצה
  • קורט מלח
  • 40 גרם חלב
  • סוכר (אחרי אפייה)

למילוי:

  • 2 כוסות אגוזי מלך
  • 2 כוסות צימוקים בהירים
  • 2 כוסות סוכר מעורבב עם קינמון (50/50)
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 2 יחידות לחמניות מתוקות (וניל)
  • 2 לימון
  • גרידת לימון מ-2 לימונים
  • 70 גרם שמן חמניות
  • 70 גרם חמאה
  • 400 גרם דובדבן קפוא (מופשר)

אופן ההכנה

  • נכין בצק מהקמח, מים, שמן ומלח. בצק יהיה טיפה יבש, וככה צריך להיות.
  • נחלק את הבצק ל-8 חלקים שווים ונגלגל. נדפוק על שולחן כל כדור כ-15-20 פעם, ואז נעטוף כל כדור בניילון נצמד ונותנים לו מנוחה של 15 דקות.
  • נכין את המילוי - את הלחמניות נגרד, ואת הלימונים גם נגרד ונסחט.
  • את כל המרכיבים נכניס לקערה, ונערבב ונניח בצד.
  • נחזור לבצק - נפתח את הכדורים ללא כח, רק עם משקל של מערוך וידיים.
  • ניקח 100 גרם קמח ונוסיף כ-50 גרם קורנפלור ואז נערבב.
  • נפתח כל כדור לעיגול עם מערוך, עד שהבצק לא מתכווץ יותר.
  • נוסיף מעל הבצק המרודד את התערובת של הקמח והקורנפלור כך שתכסה את כל השטח. לא לפחד - הבצק ייקח את מה שהוא צריך, ולא יותר!
  • נכניס את העיגולים אחד מעל שני, ונבדוק שכל עיגול יהיה עם תערובת הקמח.
  • לשים את כל העיגולים לאט עד שהבצק ייפתח לגודל הרצוי, זה יהיה עד 40 ס"מ.
  • נוריד את תערובת הקמח בעזרת מברשת.
  • נמרח על כל עיגול חמאה רכה, ואז נפזר תערובת של סוכר וקינמון על כל השטח ואז נכניס את העיגולים אחד מעל השני.
  • נחלק את הבצק והמילוי ל-3 חלקים.
  • נמלא כל חלק של בצק במילוי ונגלגל ונסגור בצדדים.
  • נחתוך חריצים בכל הרולדות ונמרח את הגלזורה.
  • נכניס לתנור שחומם על 180-200 מעלות ונאפה למשך 30-40 דקות.
  • לאחר האפייה, נמרח מים קרים על כל רולדה ונפזר סוכר.

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:

 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.