Go Back
עוגת גבינה אפויה על בסיס בצק פריך

עוגת גבינה אפויה על בסיס בצק פריך

חווית טעמים עשירה בהכנה קלה
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: נורית יונה

ציוד

תבנית 24 עגולה או מלבנית

המצרכים

  • בצק פריך (אפשר בצק פריך של מעדנות)

לגבינה:

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • גרידת לימון
  • 1 פחית חלב מרוכז
  • 5 כפות קורנפלור
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 500 גרם גבינה לבנה

לציפוי:

  • מחית דובדבנים

אופן ההכנה

  • מרפדים את התבנית בבצק פריך, ואופים חצי אפייה בחום של 200 מעלות למשך 7 דקות בערך.
  • מוציאים מהתנור ומנמיכים את החום ל-170 מעלות. מגרדים את החלק העליון של הבצק החצי אפוי ומניחים בצד.
  • לקערה נפרדת מוסיפים את ביצים, סוכר, גרידת לימון, חלב מרוכז, קורנפלור, שמנת חמוצה וגבינה לבנה. מערבבים היטב.
  • לצקת מעל לבסיס הפריך, ומעל למלית גבינה מפזרים את הבצק שגירדנו.
  • מכניסים לאפייה למשך 40 דקות. מפדרים באבקת סוכר לאחר אפייה.
  • אפשר לצפות את העוגה במחית דובדבנים או כל ציפוי שאוהבים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.