Go Back
עוגת קפה שוקולד

עוגת קפה שוקולד וקוקוס מטריפה

טעם עשיר עם קרם חלומי
ציון 4.54 על ידי 113 דירוגים
באדיבות: נעמי שושן

ציוד

תבנית 24

המצרכים

לעוגה:

  • 4 ביצים
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס קוקוס
  • 1 כוס אגוזי מלך (לטחון דק דק)
  • ½ כוס פירורי לחם (אפשר חצי כוס אגוזים טחונים במקום)
  • 50 גרם שוקולד מריר (מגורד דק דק)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית נס קפה

לסירופ:

  • 3 כפיות סוכר
  • 1 כוס מים רותחים

לקרם קפה:

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • 1 קופסה אינסטנט פודינג וניל
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כפית נס קפה

אופן ההכנה

  • מפרידים את הביצים. בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את החלבונים עם סוכר וסוכר וניל עד שמקבלים קצף יציב.
  • מוסיפים את החלמונים ואז מקציפים למשך כמה שניות. לאחר מכן מוסיפים אבקת אפייה, נס קפה, וממשיכים להקציף כמה שניות.
  • מוסיפים את השוקולד, קוקוס, אגוזים ופירורי לחם.
  • נקפל עם כף או לקקן את הכל בעדינות, ולצקת לתוך התבנית כשהיא משומנת היטב.
  • אופים בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 30 דקות בערך, עד שקיסם יוצא יבש.
  • להכנת הסירופ - מערבבים יחד עד שהסוכר נמס ויוצקים על העוגה.
  • להכנת הקרם קפה - מכניסים לקערת מיקסר עם וו הקצפה את כל המרכיבים, ומתחילים להקציף עד לקבלת קרם יציב.
  • לצקת מעל העוגה ומיישרים, למעלה מפזרים פצפוצי שוקולד.
  • מכניסים לקירור מס׳ שעות במקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.