Go Back
סמבוסק מלבן

סמבוסק מלבן הכי טעים

בצק פריך וחלומי עם מלית עשירה
ציון 4.67 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: ענת אלישע ביטון

המצרכים

  • 500 גרם קמח לחם / לבן
  • 1 כף מחוקה שמרים
  • 2 כפות סוכר
  • 200 מ"ל חלב חמים (1 כוס)
  • 100 מ"ל מים (½ כוס)
  • ½ כף מלח
  • 3 כפות שמן
  • לפתיחה:
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • למלית:
  • 500 גרם מוצרלה מגורדת
  • 250 בולגרית רכה מגורדת
  • לציפוי:
  • 2 כפות סילאן מהולות ב-¾ כוס מים
  • 2 כוסות שומשום לבן / חום

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר נניח את הקמח, שמרים, סוכר, חלב ומים. ללוש במהירות בינונית כ-2 דקות.
  • לאחר מכן נוסיף מלח ושמן וללוש עוד 7 דקות רצופות. מתקבל בצק מעט דביק וזה בסדר.
  • ליצור כדור ונעביר לקערה משומנת. נכסה ונתפיח שעה.
  • ליצור כדורים במשקל של 100 גרם כ׳א ( 9 יח), נכסה ונתפיח 20 דקות נוספות.
  • נחמם תנור ל-200 מעלות, נרפד תבנית בנייר אפיה.
  • נפתח כל כדור עם מעט חמאה לעיגול דק. נניח מוצרלה (בנדיבות) ובולגרית.
  • נסגור לצורת אגרול כמו בסרטון. אחרי שנסיים את כולם נמעך מעט אל המאפים ונטבול בסילאן ולאחר מכן בשומשום.
  • נאפה עד הזהבה עמוקה.

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:

 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.