Go Back
נאגטס

עוף חמוץ מתוק עם אורז מיוחד

לצד אורז קארי מפנק עם חמוציות
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: ישראלה אזולאי

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • ½ ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות

למרינדה:

  • 1 כוס קמח תופח (או כוס קמח רגיל עם כפית אבקת אפייה)
  • 1 ביצה L
  • מעט מלח

לרוטב:

  • 3 כפות שמן
  • 4 כפות רוטב צ'ילי שום מתוק
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף סילאן (אפשר להוסיף עוד כף אם אוהבים)

אורז קארי וחמוציות:

  • 2 כפות שמן
  • 1 כוס אורז
  • ¼ כוס חמוציות או צימוקים
  • 1 ½ כפות רוטב סויה
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית קארי
  • מעט מלח
  • פלפל שחור
  • 2 ¼ כוסות מים
  • 1 כף מרק בצל

אופן ההכנה

  • חותכים את החצי קילו חזה עוף לקוביות.
  • בקערה עם מטרפה ידנים מערבבים את כל המרכיבים למרינדה, עד שנוצרת בלילה סמיכה ללא גושים.
  • משרים את העוף בבלילה, ואז מחממים שמן עמוק ומטגנים את העוף עד הזהבה משני הצדדים. מוציאים לקערה עם נייר סופג.
  • מכינים את הרוטב - במחבת מחממים 3 כפות שמן, ואז מוסיפים את שאר המרכיבים לרוטב, ומערבבים היטב.
  • מכניסים את הנאגטס ומערבבים עד שהם מצופים היטב ברוטב.
  • לאורז - מחממים בסיר 2 כפות שמן, ואז מוסיפים את האורז עם החמוציות, ושאר המצרכים. מטגנים יחד ואחר כך מוסיפים את המים שמערבבים עם כף מרק בצל.
  • מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים אש ומבשלים למשך 17 דקות. אחרי רבע שעה לפתוח בעדינות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.