Go Back
עוגת שוקולד

עוגת שוקולד קלילה ואוורירית בקלות

טעם משגע עם נגיעת נס קפה
ציון 4.15 על ידי 21 דירוגים
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה קרה
תבנית חד פעמית מלבנית בגודל בינוני או בתבנית עגולה בקוטר 24

המצרכים

  • 5 ביצים
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • ¾ כוס שוקולית
  • ¾ כוס שמן
  • 1 כוס קמח
  • 1 אבקת אפייה

לגנאש שוקולד:

  • 1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם שוקולד חלב

להרטבה:

  • 1 כוס מים חמים עם כפית נס קפה (לשפוך על העוגה)
  • מי שרוצה להכין עוגה קצת יותר גדולה בתבנית חד פעמי מלבני גדול יש להגדיל את המצרכים כדלקמן:
  • 7 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 סוכר וניל
  • 1 כוס שוקולית
  • 1 כוס שמן
  • 1 ¼ כוסות קמח
  • 1 אבקת אפייה

אופן ההכנה

  • נקציף את הביצים שלמות עד לקצף אוורירי ואז נוסיף בהדרגה את הסוכר והסוכר וניל
  • בקערה נערבב את כל המצרכים היבשים - קמח, אבקת אפיה, ושוקולית, ואז נוסיף חצי מהכמות לביצים ונמשיך להקציף במהירות נמוכה
  • נוסיף חצי מכמות השמן ושוב מה שנותר מהיבשים ונסיים עם השמן
  • נקציף עוד כמה שניות לקבלת בלילה אחידה. הבלילה יוצאת ממש אוורירית
  • נעביר לתבנית משומנת (מלבנית חד פעמי בגודל בינוני) ונכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ונאפה בטורבט (או אפייה רגילה עליון תחתון) למשך 30-40 דקות או עד שקיסם שנועצים בעוגה יוצא יבש.
  • איך שהעוגה יוצאת מהתנור שופכים עליה את המים החמים עם הנס קפה באופן שווה
  • מכינים את הגנאש - נמיס על אש נמוכה את השמנת עם השוקולד
  • נעשה בעוגה חורים עם שיפוד על מנת שהשוקולד יחלחל פנימה ואז פשוט נשפוך את השוקולד על העוגה
  • נשמור בקירור
  • לפני הההגשה מומלץ לחמם במיקרוגל לחצי דקה את החתיכה שרוצים להגיש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.