Go Back
לזניה

מתכון לזניה חלבית קלה

מרקם מעלף עם טעם נדיר וייחודי
ציון 3.34 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: ויקי בן טובים

המצרכים

  • דפי לזניה
  • רוטב ללזניה (אפשר לקנות מוכן של יכין/אסם)
  • 2 קוטג'
  • 2 כפות גבינה לבנה
  • 200 גרם קשקבל מגורדת (לחלק את כמות הקשקבל חצי לתערובת וחצי לגרד מעל עם הצהובה המגורדת)
  • 100 גרם גבינה בולגרית
  • 2 ביצים
  • גבינה צהובה מגורדת (לפיזור מעל)

אופן ההכנה

  • משמנים תבנית בספריי שמן, ומסדרים את עלי הלזניה בתוכה.
  • מעל לשכבת הלזניה שופכים מהרוטב ללזניה שהשכבה תהיה רטובה. לאחר מכן שוב מסדרים עלי לזניה, ואז שוב שופכים רוטב.
  • מערבבים את כל הגבינות יחד עם הביצים, ומוסיפים מעל לרוטב שכבת תערובת גבינות, וכך עושים שכבות.
  • בשכבה האחרונה (רוטב ואז תערובת גבינה), מפזרים את הקשקבל והגבינה הצהובה ששמנו בצד.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 45 דקות עד הזהבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.