Go Back
עוגיות מקרוט

עוגיות מקרוט לפורים

עוגיות סולת ותמרים מפנקות!
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: שולה הרשטיק

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו סולת
  • ½ קילו קמח
  • 3 ביצים
  • 1 ½ שקיות אבקת אפייה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3 כפות סוכר (שטוחות)
  • 1 ½ כוסות שמן
  • מים פושרים (כמה שנכנס עד לקבלת בצק אחיד שלא נדבק)

למלית:

  • 2 חבילות תמרים בוואקום (1 קילו בסה"כ)
  • מעט שמן
  • ½ כוס מיץ תפוזים (סחוט)
  • 1 כפית קינמון (גדושה )

לסירופ:

  • 3 כוסות מים
  • 3 כוסות סוכר
  • מיץ לימון (מלימון שלם סחוט)

אופן ההכנה

  • נתחיל בבצק - ללוש את כל החומרים לבצק יחד עד לקבלת בצק אחיד שלא נדבק. אפשר להוסיף מים פושרים במידה וצריך.
  • לאחר מכן מחלקים את הבצק ל-8 חלקים, וכל חלק מרדדים לעלה דק.
  • מכינים את המלית - מטגנים את 2 חבילות התמרים עם מעט שמן, ואז מוסיפים את שאר המצרכים למלית, ומבשלים עד לריכוך.
  • מסירים מהאש ומצננים, ואז מורחים על הבצק.
  • כעת מגלגלים לרולדה, ובעזרת קורץשל מעמול קורצים צורות מעל.
  • מכניסים לאפייה עד השחמה בתנור על 175 מעלות.
  • בינתיים מכינים את הסירופ - מבשלים את הכל יחד עד לקבלת גוון בהיר. איך שהעוגיות יוצאות, לזגג מעל סירופ.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.