Go Back
+ servings
עוגת גבינה שמרים קלה

עוגת גבינה שמרים קלה

פס גבינה מטמטם חושים!
ציון 4.58 על ידי 7 דירוגים
כמות 2 פסים
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

המצרכים

כמות: 2 פסים / פס אחד עם גביניות אישיות

  • 1 חבילה בצק שמרים עלים (של זוגלובק /מעדנות, מופשר לילה שלם במקרר.)

למילוי:

  • 2 שקיות של גבינת טוב טעם (סה"כ 500 גרם)
  • 1 גביע גבינה לבנה 5% (250 גרם)
  • 1 גביע גבינת שמנת (250 גרם)
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • ¾ כוס סוכר (חד פעמי חם)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • 4 כפות גדושות קורנפלור
  • 2 חלמונים (צהוב)
  • גרידת לימון (מחצי לימון)
  • צימוקים (למי שאוהב)

לסירופ:

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

  • מתחילים בערבוב כל החומרים למילוי יחד היטב.
  • פותחים את הבצק וחותכים מלבן באורך שרוצים, נמלא באמצע 2 פסים של מילוי בנדיבות לאורך כל המלבן.
  • משני הצדדים חותכים פסיך לאורך כל המלבן, ונתחיל להעביר מעל הגבינה פעם מצד ימין ופעם מצד שמאל עד הסוף.
  • נעביר למגש מרופד בנייר אפייה ונמרח מעל ביצה ושומשום. נכניס לאפייה לתנור שחומם מראש על 180 מעלות טורבו ונאפה עד להזהבה יפה מכל הכיוונים.
  • בזמן שהעוגה באפייה, מכינים את הסירופ על ידי בישול כל החומרים יחד על הגז, עד הסמכה.
  • מיד לאחר אפייה מרטיבים עם הסירופ, ואז נותנים קירור קצת. לאחר מכן מעבירים לכלי אחסון.
  • שומרים בקירור.
  • אפשר להכין שני פסי גבינה, או להכין פס אחד ובשאר הבצק ומילוי להכין גביניות.

הערות וטיפים

עוגת גבינה שמרים קלה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.