Go Back
סופגניות עם טיפים

סופגניות עם טיפים

אווריריות ורכות!
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: מורן ג'רפי

המצרכים

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 50 גרם שמרים טריים (או קובייה אחת)
  • 1 ¼ כוסות חלב פושר
  • ½ כוס סוכר לבן (מאה גרם)
  • 3 ביצים L
  • 100 גרם חמאה
  • 2 כפות ברנדי (30 מ"ל)

למילוי:

  • ריבת תות (או כל מילוי אחר שאוהבים)

לקישוט:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • נתחיל בהכנת הבצק - בקערת מיקסר עם וו לישה לשים חצי מכמות הקמח ולערבב פנימה את השמרים.
  • להוסיף כעת את החלב, סוכר, ביצים, חמאה, ברנדי וקליפת לימון ולעבד למשך דקה עד שמקבלים תערובת אחידה ונוזלית.
  • להוסיף בהדרגה את יתרת הקמח תוך כדי עיבוד במהירות נמוכה (אם הבצק יבש מדי ופירורי, להוסיף עוד קצת חלב, עד שהוא מתאחד לבצק רך ולא דביק).
  • להגביר את מהירות המיקסר לבינונית ולהמשיך לעבד ל-5 דקות נוספות, עד שמקבלים בצק חלק ומבריק.
  • לכסות את פני הקערה בניילון נצמד ולהתפיח עד הכפלת הנפח.
  • נגלגל לכדורים ונתפיח שוב - נעביר את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט מאוד, ומגלגלים ממנו 30 כדורים בגודל ביצה, עושים זאת על ידי חלוקת את הבצק ל-3 חלקים שווים ואז נגלגל כל חלק לנקניק ארוך ונחצה אותו לשני חצאים, ואז נחלק כל חצי לפי העין ל-5 חלקים.
  • נניח על נייר אפייה משומן או על ריבועי נייר אפייה חתוכים. נכסה בניילון נצמד משומן למניעת התייבשות (הצד המשומן מכסה את הבצק). נניח לתפיחה עד הכפלת הנפח.
  • נחמם בסיר רחב שמן לטיגון עמוק (160 מעלות אם יש מדחום), ונטגן את הסופגניות, 4-5 בכל פעם, בערך 2 דקות כל צד, להשחמה.
    סופגניות עם טיפים
  • אם משתמשים בריבועי נייר אפייה - נכניס את כדורי הבצק יחד עם נייר האפייה לתוך השמן
  • נוציא את הסופגניות לנייר סופג, נפזר אבקת סוכר בנדיבות, ונזריק פנימה ריבה ונגיש.

הערות וטיפים

טיפים להצלחה:
  • אם רוצים סופגניות מושלמות, חייבים לטגן בטמפ' הנכונה (160-170 מעלות)
  • מטגנים קודם את הצד שתפח ולא את הצד של נייר האפייה
  • לטגן כל צד כשתי דקות
  • לשים חתיכת גזר בשמן
הערות למתכון:
  • בהתאם לצורך של הבצק ניתן להוסיף עד חצי כוס חלב.
  • המתכון חלבי אך ניתן להמיר לפרווה: במקום חלב לשים מים ובמקום חמאה לשים מחמאה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.