Go Back
מתכון לבצק שמרים

בצק שמרים פרג מושלם

עוגת שמרים פרג טעימה וקלה להכנה! מתכון בצק שמרים מושלם ללא התפחה!
ציון 4.30 על ידי 17 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

מידה: כוס מדידה אוניברסלית (240 מ"ל)

המצרכים

לבצק:

  • 1 ביצה + חלמון
  • 1 חבילה חמאה (100 גרם - רכה חתוכה לקוביות)
  • ¼ כוס סוכר
  • כוס חלב
  • 3 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים

למלית:

  • 1 כוס חלב
  • ¾ כוס סוכר
  • 2 כפות דבש
  • 2 כוסות פרג
  • ¼ חבילה חמאה (25 גרם )
  • גרידת לימון (מלימון אחד)
  • 2 כפות פירורי ביסקוויטים / אבקת שקדים

אופן ההכנה

  • נשים במיקסר ביצה בנוסף לחלמון אחד, עם 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות שמוציאים מהמקרר חצי שעה לפני.
  • נוסיף גם רבע כוס סוכר ושליש כוס חלב ונערבל במיקסר למשך 2 דקות.
  • נוסיף 3 כוסות קמח, כף שטוחה של שמרים יבשים, ואז מערבבים במיקסר ל-7 דקות - עד שהבצק מתנתק מהדפנות.
  • מחלקים את הבצק לשניים ומשטחים עם הידיים למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
  • מוציאים ומרדדים כל חלק, ואז ממלאים במלית.
  • מניחים בתבנית חצי שעה ואז מורחים את הביצה 3 פעמים במשך החצי שעה מנוחה בתבנית.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות, עד הזהבה.

להכנת מילוי פרג:

  • מרתיחים את כוס החלב עם 3/4 כוס סוכר, 2 כפות דבש, ו-2 כוסות פרג. מערבבים על אש נמוכה עד שהפרג סופג את הנוזלים והופך למשחתי אך לא מתייבש.
  • נוריד מבגז ונוסיף 25 גרם חמאה וגרידת לימון מלימון אחד, עם 2 כפות פירורי ביסקוויטים או אבקת שקדים. מחכים שיתקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.