Go Back
מתכון בלינצ'ס גבינה ביתי מנצח

מתכון בלינצ'ס גבינה ביתי מנצח

עם מילוי תפוחים מקורמלים וצימוקים. קינוח מדהים וקל להכנה שכולם יתאהבו ויתמכרו אליו במהירות
ציון 3.63 על ידי 8 דירוגים

המצרכים

לבלינצ'ס:

  • 4 ביצים
  • 5 כפות סוכר
  • 5 כפות שמן
  • ½ כפית מלח
  • 1 כף תמצית וניל
  • ¼ כפית אבקת סודה לשתיה
  • 2 כוסות חלב
  • 1 כוס מים
  • 2 ½ כוסות קמח מנופה

למלית גבינה ותפוחים:

  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 2 כפות פודינג וניל
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • תפוחים מקורמלים
  • אבקת סוכר

לתפוחים:

  • 1 כף חמאה
  • 2 תפוחים חתוכים לקוביות ממש קטנות.
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף דבש
  • חופן צימוקים

אופן ההכנה

בלינצ'ס:

  • הוסיפו את הביצים, הסוכר, השמן ותמצית הוניל לקערת ערבוב גדולה.
    מתכון בלינצ'ס גבינה ביתי מנצח
  • טרפו את החומרים עד שהם מאוחדים היטב.
  • מזגו פנימה את החלב והמים
  • המשיכו לטרוף את התערובת עד שהיא אחידה היטב.
    מתכון בלינצ'ס גבינה ביתי מנצח
  • נפו את הקמח עם אבקת הסודה לשתייה והמלח לקערה.
  • המשיכו לטרוף את התערובת עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים.
    מתכון בלינצ'ס גבינה ביתי מנצח
  • לאחר שהבלילה חלקה, העבירו אותה דרך מסננת עם חורים דקים כדי להיפטר מכל גוש.
  • חממו מחבת טפלון והוסיפו מעט חמאה או שמן. (תשמנו את המחבת רק עבור הבלינצ'ס הראשונה)
  • טיגון יריעות הבלינצ'עס: השתמשו בכף כדי למזוג חלק מהבלילה לתבנית. (כף אחת בכל פעם)
  • טגנו את הבלינצ'ס משני הצדדים עד הזהבה. תדעו שזה הזמן להפוך כאשר הקצוות מקבלות צבע זהוב כהה יותר.
    מתכון בלינצ'ס גבינה ביתי מנצח
  • הניחו אותם בצד ועברו להכנת מלית הקרם והתפוחים המקורמלים.

תפוחים מקורמלים:

  • קלפו את התפוחים וחתכו אותם לקוביות קטנות.
  • חממו מחבת וטגנו את החמאה עד שתמס.
  • הוסיפו את התפוחים החתוכים דק, סוכר ומיץ לימון.
  • ערבבו את החומרים עד שהם משולבים היטב. תבחינו בנוזל המצטבר במחבת; זה מגיע מהתפוחים.
  • מטגנים את התפוחים על אש בינונית עד שכל הנוזל יתאדה.
  • הוסיפו את הדבש ואת הצימוקים.
    מתכון בלינצ'ס גבינה ביתי מנצח
  • ערבבו את התערובת היטב והסירו מהאש.

מלית:

  • רפדו מסננת מספר מגבות נייר מטבח.
  • שפכו את גבינת השמנת הרכה על מגבות הנייר.
  • תנו לגבינה לשבת לפחות 15 דקות כדי לנקז כמה שיותר מנוזליה.
  • העבירו את הגבינה המסוננת לקערה כשהקצוות מתחילות להתקשות.
  • הוסיפו את תערובת הפודינג בטעם וניל יחד עם התפוחים המקורמלים וסוכר הוניל.
  • ערבבו היטב עד לקבלת מלית אחידה.
    מתכון בלינצ'ס גבינה ביתי מנצח

גלגול והגשה:

  • הניחו כל הבלינצ'ס על משטח ישר.
  • מלאו בכמות מתאימה. קפלו את הצדדים אל המלית ואז מגלגלים.
    מתכון בלינצ'ס גבינה ביתי מנצח
  • מחממים מחבת טפלון עם קצת חמאה
  • מטגנים את הבלינצ'ס עם התפר כלפי מטה, למשך דקה בערך או עד הזהבה קלה. הופכים לצד השני ומטגנים עוד קצת
    מתכון בלינצ'ס גבינה ביתי מנצח
  • אפשר לפדר באבקת סוכר עם ההגשה. אפשר גם להוסיף מעל קצת תפוחים מקורמלים עם ההגשה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.