Go Back
מתכון קבב עם ירקות

קבב עם ירקות

מתכון מפורט למנה נוסטלגית
ציון 3.84 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

תבנית אפייה בינונית / סיר

המצרכים

  • ½ קילו בשר צלעות טחון מעורבב עם שפונדרה או כבש
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 4 עלים של בצל ירוק קצוצים
  • 1 בצל לבן קצוץ
  • ½ פלפל חריף (לא חובה)
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית קינמון
  • ¼ כוס סודה מוגזת
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 פלפלים צבעוניים
  • 1 חציל קטן
  • 3 בצלים
  • 2 עגבניות / 10 עגבניות שרי
  • פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • נכניס לקערה נשים חצי קילו בשר צלעות טחון מעורבב עם שפונדרה או כבש (רק מי שאוהב).
  • נוסיף צרור פטרוזיליה קצוצה 4 עלים של בצל ירוק קצוצים בצל לבן קצוץ חצי פלפל חריף (לא חובה) כפית פלפל שחור כפית מלח ומי שאוהב חצי כפית קינמון רבע כוס סודה מוגזת 2 כפות שמן זית ונערבב הכל 5 דקות - נכסה ונכניס למקרר.
  • ניקח 3 פלפלים צבעוניים נחתוך רצועות גסות.
  • נחתוך חציל אחד קטן לרצועות לא עבות מדיי.
  • נחתוך 3 בצלים גס ונניח הכל על ניר אפיה.
  • נפזר שמן זית בנדיבות ומלח ונכניס לתנור לחום 230 עד שנצרבים מעט.
  • נוציא את תערובת הבשר מהמקרר נעשה כדורים.
  • נצרוב על מחבת פסים רק לסגירה לא שממש התבשל בפנים.
  • נסדר את הירקות בסיר או תבנית שמתאימה לתנור מעל נניח את הקבבים - לסדר יפה את הסיר.
  • ניקח 2 עגבניות לחתוך ל 4 או לקחת 10 עגבניות שרי ונפזר בין הקבבים .
  • נכסה עם נייר כסף ונכניס לתנור על חום של 200 מעלות עשר דקות.
  • נוציא נייר ונאפה עוד עשר דקות נפזר פטרוזיליה קצוצה ואפשר לזלף טחינה ולאכול .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.