Go Back
מתכון קציצות דגים מושט

קציצות דגים מושט ברמה גבוהה

קציצות מעולות בתנור או מטוגנות
ציון 4 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

תבנית אפייה בינונית / מחבת לטיגון
מטחנת בשר

המצרכים

  • 1 קילו דגי מושט ללא עור
  • ½ קילו נסיכה / בקלה ללא עור
  • 2 בצלים
  • 4 גבעולים של סלרי
  • 1 צרור כוסברה
  • 2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות
  • 8 שיני שום
  • 1 כף כמון
  • 1 כף פפריקה
  • מעט פלפל שחור
  • מעט מלח
  • ניתן להוסיף כפית אבקת אפיה / אבקת סודה לשתייה
  • לקציצות מטוגנות ניתן להוסיף 2 ביצים

אופן ההכנה

  • נשרה את הדגים עם לימון חומץ ומלח גס לשעתיים לפחות.
  • נשטוף היטב את הדגים ונניח במסננת.
  • נעביר את הדגים לנייר סופג כפול ארבע על מנת לספוג את כל הנוזלים.
  • נטחן במטחנת בשר. את כל המצרכים (ניתן לטחון רק את הדגים ובמעבד מזון את שאר המצרכים).
  • נערבב הכל בקערה נתבל וניצור כדורים בגודל הרצוי.
  • נטגן בשמן לא עמוק.
  • נגיש עם לימון.

הערות וטיפים

ניתן להכין רוטב (כמו מטבוחה) ולאפות בתנור לחצי שעה.
ניתן להכין את התערובת ולאחסן במקרר כשהתערובת עטופה היטב..
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.