Go Back
מתכון עוגת שוקולד

עוגת שוקולד נימוחה במרקם שוקולדי

מתכון מעולה לעוגה מושלמת
ציון 3.58 על ידי 21 דירוגים
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

תבנית עגולה מספר 24 ( בתבנית גדולה יותר היא תצא נמוכה )
כוס מידה לאפייה

המצרכים

לעוגה:

  • 1 כוס שמן
  • 4 ביצים (אין צורך להפריד)
  • 1 כוס סוכר
  • ½ כוס אבקת קקאו איכותית
  • 1 כוס קמח תופח / כוס קמח רגיל וכפית אבקת אפייה
  • ½ מיכל שמנת מתוקה / שמנת לבישול / ½כוס חלב (/ שמנת צמחית / מיץ תפוזים / מים אם רוצים פרווה)

לציפוי אפשרות א':

  • ⅓ כוס חלב
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף גדושה אבקת קקאו
  • 20 גרם חמאה

לציפוי אפשרות ב'.

  • 1 חבילה שוקולד מריר (100 גרם)
  • החצי השני של השמנת המתוקה / שמנת לבישול / 50 גרם מרגרינה לגרסה פרווה

אופן ההכנה

  • נחמם תנור ל-170 מעלות- על תוכנית אפייה רגילה.
  • נערבב במיקסר/ או מטרפה ידנית כוס שמן, 4 ביצים, כוס סוכר, 1/2 כוס קקאו וכוס קמח תופח.
  • נוסיף 1/2 כוס שמנת מתוקה או נוזל אחר ונערבב - להימנע מערבוב יתר!
  • נמזוג לתבנית משומנת קלות ונאפה למשך 35 דקות.
  • נבדוק בעזרת קיסם - אם הוא יוצא יבש העוגה מוכנה.

לציפוי אפשרות א':

  • נבשל בסיר קטן שליש כוס חלב 2 כפות סוכר 1 כף גדושה אבקת קקאו.
  • נבחש 8 דקות עד קבלת קרם סמיך.
  • נוריד מהאש ולהוסיף 20 גר חמאה.
  • נצפה את העוגה מיד כשיוצאת מן התנור.

לציפוי אפשרות ב':

  • נרתיח את יתרת השמנת במיקרוגל או בסיר קטן.
  • נשבור את השוקולד בקערה ונמזוג מעליו את השמנת הרותחת.
  • נערבב היטב לקבלת לציפוי שוקולד חלק ומבריק.
  • נמזוג על העוגה כשהציפוי עדיין חם והעוגה חמה גם כן.

הערות וטיפים

אני בחרתי לצפות בשוקולד מריר ושמנת מתוקה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.