Go Back
מתכון עוגת טורט עם קצפת

עוגת טורט עם קצפת ותותים

מתכון מעולה לעוגה חגיגית
ציון 3.17 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: נועם זיגדון

ציוד

תבנית בנונית
כוס מדידה חד פעמית חמה
מיקסר

המצרכים

  • 4 ביצים L
  • 1 כוס סוכר
  • ½ כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס קמח תופח
  • ½ קילו תותים פרוסים

לקצפת :

  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • ¾ כוס חלב
  • 1 כף סוכר

אופן ההכנה

  • נפזר מעל התותים 4 כפות סוכר ונכניס למקרר.
  • הסירופ שנוצר ישמש אותנו להרטבת הטורט בהמשך.
  • נקציף את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  • נוסיף לחלמונים את השמן והתמצית וניל.
  • נקפל את החלבונים עם החלמונים.
  • נוסיף בהדרגה בתנועת קיפול את הקמח התופח.
  • נמזוג לתבנית משומנת.
  • נאפה בתנור שחומם מראש על חום של 180° כחצי שעה
  • נסנן את הנוזל של התותים והסוכר.
  • נוסיף ½ כוס מים נערבב.
  • נרטיב את העוגה בסירופ ונקרר היטב.
  • נמרח את הקצפת מעל הטורט וניישר.
  • נסדר את התותים מעל הקצפת.
  • נכין ג'לי בטעם תות לפי הוראות יצרן.
  • בעזרת כף נפזר באופן שווה מעל שכבת התותים.
  • נכניס למקרר למספר שעות לפני ההגשה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.