Go Back
מתכון גוזגיזה

גוזגיזה מבצק מושלם ב-4 מרכיבים

מתכון נוסטלגי בהכנה קלה במיוחד
ציון 4.17 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית
מחבת

המצרכים

לבצק:

  • 500 גרם קמח
  • ½2 כפות גדושות מיונז
  • ½ כפית מלח
  • 1 כוס מים

למילוי בשר:

  • 2 בצלים קצוצים לשקיפות
  • 400 גרם בשר טחון
  • מלח פלפל שחור (קורט)
  • כוסברה טחונה יבשה
  • פפריקה מתוקה
  • 1 כף שום כתוש

להברשה:

  • ביצה עם קורט אבקת נס קפה (לא מגורען)
  • לפיזור שומשום

אופן ההכנה

  • נכניס לקערה את מרכיבי הבצק ונלוש היטב לבצק חלק.
  • נשאיר למנוחה 20 דקות במקרר מכוסה.
  • נעבוד על שיש מעט משומן.
  • נחלק ל15 כדורים שווים.
  • נרדד לריבוע דק.

למילוי בשר:

  • נטגן 2 בצלים קצוצים לשקיפות.
  • נוסיף 400 גרם בשר טחון.
  • נערבב ונפורר היטב.
  • נוסיף מלח פלפל שחור. כוסברה טחונה יבשה. פפריקה מתוקה. נטגן כ10 דקות.
  • להוריד מהאש להוסיף כף שום כתוש.
  • נקרר לפני מילוי.

המשך הכנה:

  • נניח על הריבוע כף גדושה מילוי.
  • נסגור צדדים נגדיים נוצרת צורת מעטפה.
  • נצבוט באצבעות את החיבורים שלא יפתחו.
  • נניח על נייר אפיה.
  • נבריש בביצה עם קורט אבקת נס קפה(לא מגורען).
  • נפזר שומשום.
  • נאפה בתנור על חום של ב190 מעלות טורבו להזהבה בערך 35 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.