Go Back

לחם ביתי רך ואוורירי

מתכון מושלם ללחם מעולה
ציון 3.84 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: איטל איטלי

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 1 קילו קמח לחם נפלאות
  • 3 כפות סוכר
  • 1 קוביית שמרים או 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס מים פושרים חד פעמי קר
  • 2 כוסות מי זיתים (המים של הזיתים לסנן בנפה צפופה)
  • ¼ חבילה נטורינה (50 גרם)
  • 1 כוס זיתים ללא חרצנים
  • ¼1 כפות מלח
  • 1 ביצה

אופן ההכנה

  • להכניס לקערה את הקמחים הסוכר והשמרים הזיתים ולערבב .
  • להוסיף נוזלים בהדרגה ואז את הביצה הנטורינה וללוש היטב.
  • להוסיף את המלח לאחד לגוש גמיש וחלק ולמרוח שמן או נטורינה מומסת ולהתפיח לשעה .
  • לאחר שעה לחלק את הבצק ל6-8 כיכרות.
  • ליצור צורה ולטבול במים להעביר לתבנית עם נייר אפייה .
  • לפזר סובין חיטה שומשום שחור וקוואקר אפשר גם גרעיני חמניה או דלעת .
  • לגלגל בעדינות ואז לחרוץ עם סכין לכסות היטב עם ניילון ענק שהניילון משומן ולהתפיח לשעה ורבע.
  • לאחר שעה ורבע לחמם תנור ל200 מעלות ללא טורבו .
  • בתחתית התנור לשים תבנית עם קוביות קרח האדים גורמים ללחם להיות קראסט ורך מבפנים .
  • לאחר שזה מוכן להפוך על הבטן ולחכות בסבלנות עד שזה מתקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.