Go Back

קציצות עם זיתים בטעם מדהים

מתכון נוסטלגי בהכנה מהירה
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

המצרכים

  • ½ קילו בשר טחון (מספר 2)
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 1 כפית רסק עגבנית
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 בצל קטן מגורד
  • 3 כפות שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור

לרוטב:

  • ¼ כוס שמן
  • 3 שיני שום פרוסות
  • ½ פלפל חריף
  • 1 גמבה חתוכה לרצועות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 עגבניה מגורדת
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • חצי כפית כורכום
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 3 תפוחי אדמה
  • 1 קופסה זיתים חרוזית

אופן ההכנה

  • בקערה נערבב היטב את כל מרכיבי עיסת הקציצה 3 דקות ונניח בצד למנוחה.

הכנת הרוטב:

  • בסיר רחב נמזוג את השמן ונטגן את השום עם פלפל חריף והגמבה.
  • נוסיף את הרסק עגבניות ועגבניה מגורדת.
  • נתבל בפפריקה, כורכום, פלפל שחור, מלח.
  • נכניס את התפוחי אדמה והזיתים.
  • נערבב ונמלא במים רותחים עד שיתכסו התפוחי אדמה.
  • נבשל 20 דקות על אש נמוגה.
  • נקרוץ את העיסה לקציצות ונטגן במחבת עם שמן דקה מכל צד לסגירה.
  • נוסיף את הקציצות לסיר עם הרוטב נסדר יפה ונבשל עוד 20 דקות על אש נמוכה.
  • ניתן להוסיף מים ולהכניס לתנור על חום של 150 מעלות 20 דקות עם מכסה, להוריד ל 120 מעלות לעוד 15 דקות ללא מכסה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.