Go Back

מקלות גבינות ורוטב שום צמחוני

מתכון בקלי קלות 5 דקות הכנה
ציון 3.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 1 מרובע של בצק של מעדנות
  • 200 גרם גבינה צהובה מגורדת עם גבינת קשקבל או רק פרמז׳ן

לציפוי:

  • 1 ביצה
  • פרמז׳ן מגורד

למריחה אחר אפייה:

  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 שום כתושה

אופן ההכנה

  • לקחת מרובע של בצק עלים אני משתמשת בשמרית שנמצא במקרר ולא זקוק להקפאה.
  • מפזרים גבינה צהובה מגורדת עם גבינת קשקבל או רק פרמז׳ן (בערך 200 גרם).
  • מקפלים לשניים את הבצק שהגבינות בפנים.
  • מהדקים עם האצבעות וסוגרים בפינות.
  • חותכים לרצועות וכל רצועה מגלגלים לבורג .
  • מורחים ביצה ומפזרים פרמז׳ן מגורד .
  • מכניסים לתנור 190 מעלות עד הזהבה .
  • מערבבים בצלחת כף פטרוזיליה קצוצה רבע כוס שמן זית ושן שום .
  • כשיוצא מהתנור מברישים בתערובת.

הערות וטיפים

מי שלא אוהב לא חייב להבריש ..זה טעים גם בלי.
בבצק עלים אחר חותכים גודל a4 ועל הגבינות שימו עוד אחד.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.