Go Back

עוגת שוקולד פקאן ללא קמח

עוגה חגיגית וטעימה במיוחד
ציון 3.70 על ידי 10 דירוגים
באדיבות: מירי צדוק

ציוד

תבנית קפיצית 22
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • ½ כוס סוכר קנים
  • 5 ביצים מופרדות
  • 2 חפיסות שוקולד מריר חתוכות לקוביות (200 גרם)
  • ¾ כוס שמן
  • 150 גרם אגוזי פקאן טחונים
  • 3 כפות סוכר
  • אגוזי פקאן לקישוט (אפשר פקנים מסוכרים)

לגנאש שוקולד:

  • 100 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות (1 חפיסה)
  • 4 כפות כוס מים
  • 3 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה

  • נחמם את התנור לחום בינוני – 180 מעלות צלזיוס.
  • נשמן את התבנית ונצפה אותה בנייר אפייה (נייר האפייה ייצמד לתבנית טוב יותר).
  • נפריד בין החלבונים לחלמונים.
  • נקציף את החלמונים עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף תפוח.
  • נחמם את השוקולד המריר ואת השמן בסיר בן-מארי עד להמסה, ונקרר 10 דקות.
  • נוסיף לסירוגין את תערובת השוקולד והפקנים לחלמונים.
  • בקערה נפרדת נקציף את החלבונים עם 3 כפות הסוכר עד לקבלת קצף יציב - לא להקציף יותר מדי.
  • נקפל חצי מכמות החלבונים המוקצפים לתערובת השוקולד, ונוסיף גם את החצי השני.
  • נמזוג את התערובת לתבנית ונאפה כ- 50 דקות.
  • נוציא את העוגה מהתנור, נצנן ונפריד מהתבנית.

הכנת הגנאש:

  • נחמם את השוקולד, המים והשמן בסיר בן-מארי עד לקבלת תערובת חלקה.
  • נמזוג את השוקולד החם על העוגה ונקרר.

הערות וטיפים

ניתן להכין גרסה חלבית של העוגה עם שוקולד חלב במקום מריר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.