Go Back
קרואסון ביתי במילוי שוקולד חלומי

מתכון קרואסון ביתי במילוי שוקולד

המתכון הכי קל שיצא לכם להכין!
ציון 4.24 על ידי 13 דירוגים

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל
תבנית אפייה

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות מים פושרים

להברשה:

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • מעט מיץ לימון
  • 1 שקית סוכר וניל

למילוי:

  • שוקולד חלב (או קוביות חמאה עם שקדים לבנים)

אופן ההכנה

  • נשים את כל המרכיבים היבשים לבצק בקערה ונערבב עם כף
    קרואסון ביתי במילוי שוקולד חלומי
  • לאחר מכן מוסיפים את כל המרכיבים הרטובים לבצק, ומתחילים ללוש באמצעות הידיים
    קרואסון ביתי במילוי שוקולד חלומי
  • ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך, אחיד ומעט דביק
    קרואסון ביתי במילוי שוקולד חלומי
  • מכסים את הקערה בניילון או מגבת, ונותנים לבצק לתפוח בטמרטורת חדר למשך שעה לפחות.
    קרואסון ביתי במילוי שוקולד חלומי
  • לאחר שעה, מקמחים משטח עבודה, ושמים את הבצק עליו. ללוש את הבצק לכמה דקות ואז להחזיר לקערה.
  • מכסים שוב את הקערה ונותנים עוד התפחה לבצק למשך שעה. לאחד שנגמר הזמן שמים את הבצק למשטח העבודה המקומח.
  • ללוש מעט את הבצק ואז לחתוך ל-4 כדורים שווים
    קרואסון ביתי במילוי שוקולד חלומי
  • עם מערוך משטחים את הכדור הראשון לעובי חצי ס"מ בערך. ואז חותכים למשולשים עם כמו של פיצה.
    קרואסון ביתי במילוי שוקולד חלומי
  • חותכים חריץ קטן בבסיס של כל משולש, ואז מוסיפים קובייה של שוקולד או חמאה או אגוזים. אפשר גם להוסיף כל דבר אחר שתרצו או פשוט להשאיר את זה ריק.
    קרואסון ביתי במילוי שוקולד חלומי
  • מתחילים לגלגל את המשולשים לצורת סהרונים. וחוזרים על אותם שלבים עבור כל הבצק.
  • מכניסים למגד אפייה המרופד בנייר אפייה, עם מרחק הגיוני בין כל קרואסון.
    קרואסון ביתי במילוי שוקולד חלומי
  • מחממים תנור ל-180 מעלות, ומכניסים לאפייה עד להזהבה. לשים לב לא לשרוף. אין צורך להבריש בביצה

להברשה:

  • לאחר אפייה, מערבבים את כל המרכיבים לסירופ הברשה, ומברישים את הקרואסונים ברגע שהם יוצאים מהתנור.
    קרואסון ביתי במילוי שוקולד חלומי
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.