מחממים תנור ל-180 מעלות
מערבבים ביחד את החמאה עם השמן בקערה גדולה עם מיקסר, עד שמקבלים צבע בהיר
מוסיפים את הסוכר לתערובת
מערבבים עד שהסוכר נמס ונעלם (להקפיד לקחת מהצדדים של הקערה)
שופכים את המים או מיץ מעל לבלילה, וממשיכים לערבב עד לאחדות.
מנפים את החומרים היבשים מעל לבלילה לאחר שמחלקים את הבלילה לשני חלקים נפרדים.
ממשיכים לערבב עד לקבלת בצק מתפורר כמו בתמונה.
משתמשים בידיים כדי ללוש את הבצק ולעשות כדור, ואז מכסים אותו בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות.
מוציאים מהמקרר, ומחלקים אותו ל-3 חלקים שונים.
מקמחים משטח עבודה, ומגלגלים כל כדור בצק לעלה מלבני בעובה 3 ס"מ בערך.
מורחים מעל את הממרח שאוהבים.
מגלגלים את הבצק לרולדה (כמו ברול סינמון) מעל לנייר אפייה.
מעבירים את הרולדה למגש לתנור המרופד בנייר אפייה.
חותכים פסים בבצק במרחקים שווים כדי לחתוך עוגיות. עדיף במרחק 2 ס"מ
עושים אותו תהליך עם כדור הבצק השני.
מכניסים לאפייה למשך 30 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. לאחר מכן מוציאים אותן ונותנים להן להתקרר.
שוברים את העוגיות מהפסים, ומגישים.