Go Back
עוגיות תמרים מגולגלות פרווה

עוגיות תמרים מגולגלות כמו של פעם

כולנו מכירים ואוהבים עוגיות אלה, אבל תמיד יש דרך חדשה ומשופרת להכין אותם!
ציון 4.13 על ידי 8 דירוגים

המצרכים

לבצק:

  • ½ 3 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 חבילת חמאה (200ג רם)
  • ½ כוס שמן
  • ¼ כוס סוכר
  • ½ כוס מים או מיץ

למלית:

  • ממרח תמרים (או ממרח שוקולד)

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-180 מעלות
    עוגיות תמרים מגולגלות פרווה
  • מערבבים ביחד את החמאה עם השמן בקערה גדולה עם מיקסר, עד שמקבלים צבע בהיר
  • מוסיפים את הסוכר לתערובת
    עוגיות תמרים מגולגלות פרווה
  • מערבבים עד שהסוכר נמס ונעלם (להקפיד לקחת מהצדדים של הקערה)
  • שופכים את המים או מיץ מעל לבלילה, וממשיכים לערבב עד לאחדות.
    עוגיות תמרים מגולגלות פרווה
  • מנפים את החומרים היבשים מעל לבלילה לאחר שמחלקים את הבלילה לשני חלקים נפרדים.
  • ממשיכים לערבב עד לקבלת בצק מתפורר כמו בתמונה.
    עוגיות תמרים מגולגלות פרווה
  • משתמשים בידיים כדי ללוש את הבצק ולעשות כדור, ואז מכסים אותו בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות.
    עוגיות תמרים מגולגלות פרווה
  • מוציאים מהמקרר, ומחלקים אותו ל-3 חלקים שונים.
    עוגיות תמרים מגולגלות פרווה
  • מקמחים משטח עבודה, ומגלגלים כל כדור בצק לעלה מלבני בעובה 3 ס"מ בערך.
  • מורחים מעל את הממרח שאוהבים.
    עוגיות תמרים מגולגלות פרווה
  • מגלגלים את הבצק לרולדה (כמו ברול סינמון) מעל לנייר אפייה.
  • מעבירים את הרולדה למגש לתנור המרופד בנייר אפייה.
  • חותכים פסים בבצק במרחקים שווים כדי לחתוך עוגיות. עדיף במרחק 2 ס"מ
    עוגיות תמרים מגולגלות פרווה
  • עושים אותו תהליך עם כדור הבצק השני.
  • מכניסים לאפייה למשך 30 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. לאחר מכן מוציאים אותן ונותנים להן להתקרר.
  • שוברים את העוגיות מהפסים, ומגישים.
    עוגיות תמרים מגולגלות פרווה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.