Go Back
מתכון תפוחי אדמה

תפוחי אדמה שלא תפסיקו להכין

מתכון מעולה בהכנה מהירה
ציון 4.72 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

סיר
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 20 תפוחי אדמה בייבי / 5 גדולים
  • ¼ כוס שמן זית
  • פלפל שחור גרוס (מעט)
  • ¼ כוס שמן זית
  • 3 שיני שום כתוש
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
  • מלח גס (קורט)
  • גרידת לימון מחצי לימון

אופן ההכנה

  • נבשל במים עד ריכוך 20 תפוחי אדמה בייבי או 5 גדולים.
  • נסנן ונחתוך לחצי את הבייבי ואת הגדולים נחתוך לחצי וכל חצי לחצי.
  • בתבנית עם ניר אפיה נשים רבע כוס שמן זית .
  • נפזר פלפל שחור גרוס ונניח את תפוחי האדמה שהקליפה כלפיי מעלה.
  • נאפה בתנור 200 מעלות עד שמקבלים צבע זהוב מלמטה, רצוי מדף ראשון.
  • בקערה נערבב רבע כוס שמן זית עם 3 שיני שום כתוש, חצי צרור פטרוזיליה קצוצה, מלח גס וגרידת לימון מחצי לימון.
  • כשהתפוחי האדמה יצאו מהתנור נשפוך עליהם מהתערובת נערבב או נבריש שהכל יהיה מכוסה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.