Go Back
Print
Recipe Image
Instruction Images
Smaller
Normal
Larger
עוגת שכבות אגוזים ונס קפה
עוגה רכה עם שברי אגוזים קראנצ'יים ונגיעות קפה עדינות שיעזרו לכם להירגע
ציון
3.43
על ידי
7
דירוגים
זמן הכנה:
4
hours
hrs
ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
תבנית עגולה לתנור קוטר 28
המצרכים
לבצק:
▢
4
חלמונים
▢
4
כפות
חומץ
▢
1
כף
שמרים יבשים
▢
1
שקית
אבקת אפיה
(10 גרם)
▢
1
כוס
סוכר
▢
2
שקיות
סוכר וניל
(20 גרם)
▢
מרגרינה בטעם חמאה
(300 גרם)
▢
½ 3
כוסות
קמח
(אם הבצק רך להוסיף עוד קצת)
לקרם:
▢
4
חלבונים
▢
מלח
(קורט)
▢
1
כוס
סוכר
▢
4
כפות
נס קפה
▢
1
כוס
אגוזי מלך
אופן ההכנה
מפרידים את הביצים
מערבבים את הקמח, סוכר, שמרים, סוכר וניל ואבקת אפייה עד לקבלת תערובת אחידה
לאחר מכן מוסיפים מרגרינה, חלמונים וחומץ.
מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד ונעים למגע. אפשר להוסיף קצת קמח אם צריך. צריך לקבל בצק עם מרקם כמו בתמונה
מכניסים לקערה משומנת ועוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 3 שעות ואפשר כל הלילה.
להכנת הקרם:
מקציפים את החלבונים עם קורט מלח ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קרם אחיד.
לאחר מכן מוסיפים את הנס קפה ומקציפים עד שהנס נטמע בקרם.
קוצצים את האגוזים במיקסר
להכנת העוגה:
מחלקים את הבצק ל 5 כדורים.
משמנים את התבנית ומרדדים כדור אחד עד לגודל התבנית בין 2 ניירות אפייה
מניחים בתבנית נייר אפייה ומניחים את השכבה הראשונה מעל, לאחר מכן מורחים מעל קרם
מפזרים אגוזים ואז שוב מרדדים בצק מעל ואז שוב קרם עד שמורחים על 4 שכבות.
את השכבה החמישית מניחים מעל ומחוררים במזלג. לא להוסיף מעליה כלום.
אופים בחום של 170 עד להזהבה (בערך 35 דקות).
לאחר שהעוגה אפויה וקרה בוזקים אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו?
כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.