Go Back
מתכון מאפינס קישואים

מאפינס קישואים

מתכון קל למאפינס מעולים
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: צביה אורן

ציוד

פומפייה
מנג׳טים
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 3 קישואים
  • ¼1 כוסות קמח שקדים דק
  • ½ כפית מלח
  • מעט פטרוזיליה קצוצה דק
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 3 ביצים
  • 1 פלפל אדום מתוק פרוס לקוביות קטנות או רצועות קטנות ודקות

אופן ההכנה

  • נגרד את הקישואים, עם פומפיה גסה.
  • גיר נוזלים מהם דרך מסננת. חשוב מאד מאד. ממש לסחוט היטב.
  • להוסיף לקערה כוס ורבע קמח שקדים דק. אם יש צורך מוסיפים עוד קצת. אפילו כוס וחצי.
  • נוסיף במלח, מעט פטרוזיליה קצוצה דק, 3 כפות שמן זית, כפית אבקת אפיה, 3 ביצים 1 פלפל אדום מתוק פרוס לקוביות קטנות או רצועות קטנות ודקות.
  • נערבב הכל ידני בקערה אחת.
  • נשמן את המנג׳טים , נמלא, נפזר שומשום.
  • נכניס לתנור על חום של 170 מעלות - לתנור שחומם מראש ונאפה עד להשחמה ועד שהקיסם יבש.

הערות וטיפים

לאחר שמגרדים בפומפייה את הקישואים יש להעביר לקערה לפזר מעט מלח להמתין 10 דקות ואז לסחוט היטב, תראו כמה מים יוצאים
ולמה זה חשוב? כי המאפינס בצורה כזו יצאו יבשים ולא רטובים, ולא נדבקים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.