Go Back
מתכון מרק עוף עם ירקות

מרק עוף עם ירקות

מרק עוף טעים שכולם אוהבים.
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: רינה יחזקאל

ציוד

סיר
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 2 שוקי עוף שלמים
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 2 גזרים
  • 1 בצל
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות קמח
  • 2 כוסות מים קרים
  • 6 כוסות ציר מרק
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 כפיות מלח
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 1 קישוא
  • 1/4 כרוב
  • 1 תפוח אדמה

אופן ההכנה

  • להכניס לסיר את העוף מים וכפית מלח ולהביא לרתיחה.
  • כשהעוף מוכן להוציא את העוף.
  • לקצוץ בצל דק, שום דק, לגרד את הגזרים דק, לגרד את הקישואים דק, לפרוס לרצועות את הכרוב, לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות. להוריד מהעוף את העור ולפרק את העוף לרצועות.
  • למזוג בסיר שמן ולטגן את הגזר עד שמחליף צבע.
  • לאחר 2-3 דקות להוסיף את הקישואים ולטגן עוד כמה דקות.
  • להוסיף את הכרוב ולהמשיך לטגן להוסיף את הבצל ולטגן להוסיף את השום ולבשל כמה דקות.
  • להוסיף 2 כפות של קמח לערבב ולבשל עד שהקמח נבלע בתוך הירקות.
  • להוסיף 2 כוסות מים ואת קוביות תפוחי האדמה לערבב היטב ולהביא לרתיחה.
  • לבשל 5 דקות להוסיף עוד 6 כוסות ציר מרק עוף (הציר שבו בושלו שוקי העוף) לסגור את המכסה להביא לרתיחה להוסיף את רצועות העוף.
  • לתבל במלח ופלפל שחור לפי הטעם ולערבב ולבשל עוד 15 דקות.
  • להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה לבשל 3-5 דקות ולכבות את הגז.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.