Go Back
מתכון סופגניות אפויות

סופגניות אפויות בתנור אווריריות וקלילות

מתכון לסופגניות ללא טיגון
ציון 3.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: שולי אסולי קרסין

ציוד

תבנית אפייה בינונית
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • ½ קילו (4 כוסות קמח רגיל או קמח לחם)
  • 7 גרם שמרים 2.5 כפיות
  • 275 מ"ל חלב (כוס ו2 כפות)
  • חמאה 50 גרם (3.5 כפות (ללא מלח קרה, חתוכה לקוביות קטנות))
  • 1 ביצה
  • 75 גרם סוכר (1/2 כוס)
  • ½1 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל

לקישוט ולסיום:

  • 100 גרם חמאה (נמסה (ללא מלח) - 1 חבילה)
  • ¾ כוס ריבת פטל או תות או כל ריבה שחיממתם מעט והכנסתם לתוך שקית זילוף עם צנטר קטן לאחר שנאפו הסופגניות.

לגנאש :

  • ¾ כוס שוקולד קצוץ
  • ¼ כוס שמנת מתוקה
  • 1 כפית דבש
  • סוכריות לקישוט

אופן ההכנה

  • נביא את החלב לרתיחה, ואז נסיר מהאש ונוסיף את החמאה החתוכה.
  • נניח להתקרר עד שזה מגיע לטמפרטורת היד.
  • נערבב את הקמח, השמרים, סוכר ומלח בקערה גדולה.
  • נערבב את החלב והביצה הטרופה לתוך החומרים היבשים בכף עץ.
  • נעביר על משטח מקומח קל ונלוש במשך 10 דקות (או השתמשו במיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה עד שהבצק מתנתק מהפנות לבצק חלק ורך).
  • נשמן קלות את הקערה עם קצת שמן.
  • נכניס את הבצק פנימה, נכסה את הקערה במגבת מטבח נקייה עד להכפלה של הנפח - עד שעתיים בהתאם לחום של המטבח שלכם.
  • נוריד אויר מהבצק בעדינות לישה רק 5 פעמים כדי להוציא את האוויר החוצה.
  • נחתוך את הבצק ל 25 חתיכות (השתמשו במשקל אם את רוצה 37 גרם כל חתיכה).
  • נגלגל כל חתיכה לכדור ונניח על 2-3 גליונות אפייה משומנים קלות - הם יצטרכו מרחב ביניהם כדי לתפוח.
  • נכסה את הבצק שוב במגבת מטבח נקייה ונתפיח עד שכמעט הוכפלו שוב.
  • נחמם את התנור ל 190 מעלות צלזיוס (טורבו 170 ° C), עם תבנית מים מים רותחים בבסיס התנור.
  • נאפה את הסופגניות במשך 12-15 דקות עד שקיבל צבע זהבהב כהה.
  • נניח את הסופגניות על רשת להתקרר במשך כמה דקות, ואז נבריש עם חמאה מומסת ונגלגל בסוכר.
  • נזלף כפית ריבת פטל . ננעץ חור בכל סופגנייה, ואז נזלף פנימה.

לגנאש:

  • נחמם את השמנת עד לכמעט רתיחה נשפוך מעל השוקולד
  • נמתין 5 דקות ונערבב היטב עד לקבלת מרקם מבריק
  • נוסיף את הדבש ונערבב שוב ונטבול כל סופגנייה לאחר שמרחתם עליה את החמאה המומסת לחכות מעט לפני הטבילה.

הערות וטיפים

לא לוותר על שלב החמאה היא יוצרת מעטה קריספי כמו של סופגנייה מטוגנת.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.