Go Back
מתכון פלפלים קלויים

פלפלים קלויים בתחמיץ

מתכון נוסטלגי מהמטבח הרומני
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: גילה כהן-אבני

ציוד

גריל / צליה על הגז
סיר

המצרכים

  • 2 פלפלים צהובים
  • 2 פלפלים כתומים
  • 3 פלפלים ירוקים בהירים (נקראים נהריה)
  • 5 פלפלים אדומים (אפשר להכין רק עם פלפל אדום = גמבה)
  • 1-2 פלפלים ירוקים חריפים או יותר

לתחמיץ מבית אמא בוצי:

  • מעט מים רצוי פושרים
  • חומץ
  • מעט סוכר / ממתיק אחר
  • מעט מלח
  • 3-5 עלי דפנה
  • 3-5 גרגרי פלפל אנגלי שלמים
  • כפית שמן
  • כמה שיני שום מעוכים ופרוסים

אופן ההכנה

  • נשטוף היטב את הפלפלים וננגב משאריות המים.
  • נקלה בגריל, או על אש גלויה, או על להבת הגז.
  • נסובב לכל הצדדים עד השחרה.
  • נכניס לסיר עם מכסה או לשקית ניילון ונסגור, עד שמתקרר קצת, קלף ונשטוף.
  • נחתוך לרצועות רחבות, או דקות, ונכניס בקופסה מתאימה.

להכנת ההתחמיץ מבית אמא בוצי:

  • מעט מים רצוי פושרים
  • נערבב תחילה את המלח והסוכר עם מעט מים חמים.
  • כשנמס נוסיף מים קרים ושאר מרכיבי המרינדה, נערבב ונשפוך על הפלפלים.

הערות וטיפים

היות ולא ניתן לדייק בכמויות, מציעה לכם לשים מעט מכל דבר, לטעום ולשפר לפי טעמכם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.