Go Back
מתכון מרק עוף עם ירקות

מרק עוף עם ירקות

מרק טעים מתאים לימי החורף הקרים
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: רינה יחזקאל

ציוד

סיר

המצרכים

  • 2 שוקי עוף
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 2 גזרים
  • 1 בצל
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות קמח
  • 2 כוסות מים קרים
  • 6 כוסות ציר מרק
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 כפיות מלח
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 קישוא
  • ¼ כרוב
  • 1 תפוח אדמה

אופן ההכנה

  • נכניס לסיר את העוף עם מים וכפית מלח ונביא לרתיחה.
  • לאחר שהעוף מוכן נוציא את העוף.
  • נקצוץ בצל דק ונקצוץ שום דק.
  • נגרד את הגזרים ואת הקישואים דק.
  • נפרוס לרצועות את הכרוב ונחתוך את התפוחי אדמה לקוביות.
  • נוריד מהעוף את העור ונפרק את העוף לרצועות.
  • בסיר נשים שמן ונטגן את הגזר עד שמחליף צבע.
  • נוסיף את הקישואים ונטגן עוד כמה דקות.
  • נוסיף את הכרוב לאחר מכן נוסיף את הבצל ונטגן.
  • נוסיף את השום ונבשל כמה דקות.
  • נוסיף 2 כפות של קמח ונערבב עד שהקמח נבלע בתוך הירקות.
  • נוסיף 2 כוסות מים ואת קוביות תפוחי האדמה ונערבב היטב ונביא לרתיחה.
  • נבשל 5 דקות ונוסיף עוד 6 כוסות ציר מרק עוף (הציר שבו בושלו שוקי העוף) .
  • נסגור את המכסה ונביא לרתיחה.
  • נוסיף את רצועות העוף, מלח פלפל שחור נערבב ונבשל עוד 15 דקות.
  • נוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה ונבשל 3-5 דקות ונכבה את הגז.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.