Go Back
מתכון סיגרים מתוקים

סיגרים מתוקים עם אגוזים ב-4 מרכיבים

עשויים מבצק חלומי ממולא במלית מלטפת בטעם אגוזי מלך מגרים
ציון 4.38 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: דורית כהן

ציוד

תבנית אפייה בינונית
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

לבצק:

  • 2 חלמונים
  • קמח (600 גרם )
  • 1 כוס קצפת צמחית
  • 2 חבילות חמאה (400 גרם )

למלית:

  • ½3 כוסות אגוזי מלך גרוסים דק
  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 2 חלבונים

אופן ההכנה

  • ללוש את מרכיבי הבצק לעיסה אחידה , במידה והיא דביקה נוסיף עוד מעט קמח.
  • לחלק ל 8 כדורים, לעטוף כל כדור בניילון נצמד ולהכניס לשעתיים למקרר.
  • בינתיים, לערבב את המלית עם האגוזים גרוסים, סוכר וניל וחלבונים.
  • לרדד כל כדור דק דק ולחלק אותו לשמונה חלקים.
  • למלא במלית, נגלגל מהצד הרחב לצר יותר, כפי שמגלגלים סיגר.
  • להניח בתבנית, נאפה בחום 180 מעלות עד להזהבה קלה.
  • לקרר ולפזר אבקת סוכר.
  • לשמור בכלי אטום.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.