עוגת סולת רטובה, ספוגה, ומפנקת, עם טיפ שמבטיח שהיא עסיסית, זיכרון ילדות שהגיע הזמן שתחוו שוב.
ציון 3.46 על ידי 50 דירוגים
באדיבות: חני קונאשוילי
ציוד
תבנית אפייה בינונית
כוס מדידה אוניברסלית
המצרכים
5ביצים (מופרדות)
1כוס סוכר
1כוס שמן
2שקיותסוכר וניל(20 גרם)
½1כוסות מיץ תפוזים (חשוב להשתמש במיץ תפוזים סחוט טרי)
2שקיותאבקת אפיה(20 גרם)
½1כוסות קמח
1כוס קוקוס
½1כוסות סולת
להכנת הסירופ:
½כוס מיץ תפוזים (חשוב להשתמש במיץ תפוזים סחוט טרי)
½כוס מים
1כף מיץ לימון
¾כוס סוכר
אופן ההכנה
נשים בקערה חלמונים שמן מיץ תפוזים לערבב היטב.
נוסיף סולת קוקוס אבקת אפיה וקמח ונערבב היטב.
נקציף חלבונים נוסיף בהדרגה סוכר לקצף יציב לא נוקשה.
נוסיף לקערת החלמונים בכמה פעמים נערבב בתנועות עטיפה בעדינות.
נשמן תבנית ונאפה כ 45 דקות בטורבו על חום של 170 מעלות.
להכנת הסירופ:
נרתיח את מרכיבי הסירופ על הגז כמה דקות.
כשהעוגה חמה נשפוך את הסירופ על העוגה.
הערות וטיפים
טיפ: מיץ טרי זה כל ההבדל!!! לעוגה יותר עסיסי עם טעם תפוזי ייחודי, מתוק וחמצמץ, שמרגישים בכל ביס חשוב לא להתעצל. לסחוט תפוזים טריים, מוסיף המון ושווה כל שניית השקעה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.