Go Back
עוגת סולת תפוזים קוקוס

עוגת סולת תפוזים קוקוס עם טיפ

עוגת סולת רטובה, ספוגה, ומפנקת, עם טיפ שמבטיח שהיא עסיסית, זיכרון ילדות שהגיע הזמן שתחוו שוב.
ציון 3.46 על ידי 50 דירוגים
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

תבנית אפייה בינונית
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 5 ביצים (מופרדות)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • ½1 כוסות מיץ תפוזים (חשוב להשתמש במיץ תפוזים סחוט טרי)
  • 2 שקיות אבקת אפיה (20 גרם)
  • ½1 כוסות קמח
  • 1 כוס קוקוס
  • ½1 כוסות סולת

להכנת הסירופ:

  • ½ כוס מיץ תפוזים (חשוב להשתמש במיץ תפוזים סחוט טרי)
  • ½ כוס מים
  • 1 כף מיץ לימון
  • ¾ כוס סוכר

אופן ההכנה

  • נשים בקערה חלמונים שמן מיץ תפוזים לערבב היטב.
  • נוסיף סולת קוקוס אבקת אפיה וקמח ונערבב היטב.
  • נקציף חלבונים נוסיף בהדרגה סוכר לקצף יציב לא נוקשה.
  • נוסיף לקערת החלמונים בכמה פעמים נערבב בתנועות עטיפה בעדינות.
  • נשמן תבנית ונאפה כ 45 דקות בטורבו על חום של 170 מעלות.

להכנת הסירופ:

  • נרתיח את מרכיבי הסירופ על הגז כמה דקות.
  • כשהעוגה חמה נשפוך את הסירופ על העוגה.

הערות וטיפים

טיפ: מיץ טרי זה כל ההבדל!!! לעוגה יותר עסיסי עם טעם תפוזי ייחודי, מתוק וחמצמץ, שמרגישים בכל ביס חשוב לא להתעצל. לסחוט תפוזים טריים, מוסיף המון ושווה כל שניית השקעה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.