Go Back
עוגת בננות בחושה, לחם בננה, מתכון לעוגת בננות, עוגת בננעוגת בננות בחושה, לחם בננה, מתכון לעוגת בננות, עוגת בננה

עוגת בננה בחושה ב-5 דקות (פרווה)

 עוגת בננות טעימה בטירוף שלא תפסיקו ליישר ולצרוח מאושר...
ציון 3.50 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: סבתא לאה

ציוד

כוס וכפית אוניברסליות
תבנית אינגליש קייק

המצרכים

לעוגה:

  • 2 בננות (רכות מעוכות במזלג למחית)
  • 2 ביצים (בגודל L או 3 ביצים בגודל M)
  • ½ כוס סוכר דמררה (סוכר חום בהיר (100 גרם))
  • מלח (קורט )
  • ½ כוס שמן קנולה (100 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כוס קוקוס טחון (או 1/4 כוס קוקוס טחון או אפשר לוותר לשיקולכם)
  • 1 כוס קמח תופח מנופה (140 גרם או אפשר להחליף את הקמח התופח ב-1 כוס קמח רגיל לבן מנופה + 1 כפית אבקת אפייה או ב-1 כוס קמח כוסמין לבן מנופה + 1 כפית אבקת אפייה, לשיקולכם)
  • 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם - קצוץ גס)

קישוט (אופציונלי):

  • 1 בננה (רכה חצויה לאורכה)
  • 1 כף סוכר דמררה ( 10 גרם )

אופן ההכנה

  • מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות (לא טורבו).
  • בקערה גדולה נשים את הביצים, סוכר, קורט מלח ונערבב היטב בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה.
  • נוסיף את השמן, תמצית וניל ונערבב עוד דקה נוספת.
  • נוסיף את מחית הבננות ונמשיך לערבב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • אם אוהבים מוסיפים את הקוקוס וממשיכים לערבב היטב היטב.
  • נוסיף את הקמח התופח או הקמח הרגיל + כפית אפייה או קמח כוסמין לבן + כפית אבקת אפייה ונערבב בקצרה.
  • נוסיף פנימה את השוקולד הקצוץ גס ונמשיך לערבב עוד כמה שניות עד שהוא נטמע בתערובת העוגה.
  • ניצק את תערובת העוגה לתבנית, ורק אם רוצים כאמור, נחצה את הבננה לאורכה, נניח על העוגה, נפזר סוכר מעל.
  • נדפוק את התבנית על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר
  • נאפה בתנור למשך 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

הערות וטיפים

שימו לב!!! לא לערבב יותר מדי את תערובת העוגה כדי לא לקבל עוגה דחוסה אלא עוגה אוורירית.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.