Go Back
מתכון סלמון

סלמון בתנור עם מרינדה חלומית

מתכון לדג סלמון בתנור מושלם לכל עת: סלמון במרינדה מעלפת, זריזה ופשוטה להכנה.
ציון 4.70 על ידי 10 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 4 נתחי פילה סלמון
  • 2 כפות סויה
  • מלח (קורט)
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 3 כפות שמן
  • 2 כפות דבש / סילאן
  • 3 כפות טריאקי
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית מיונז
  • ¼ כוס מים
  • 1 כפית קורנפלור

אופן ההכנה

  • נכניס לקערה את כל הרכיבים ונערבב למרינדה.
  • נכניס את נתחי הסלמון לקערה נעסה אותם ונכסה לפחות לשעה לספיגה.
  • נעביר את הסלמון לתבנית עם נייר אפיה ונכסה אותם גם עם הנייר אפייה.
  • נכניס לתנור ונאפה על חום של 180 מעלות למשך 15 דקות.
  • נפתח את הנייר ונמזוג עליהם מהרוטב שנשאר בקערה.
  • נעלה את התבנית לשלב האמצעי בתנור ונעלה את חום התנור ל 200 מעלות ונאפה לעוד 10 דקות או פחות עד לקבלת הקראסט - אבל שהסלמון יישאר רך מבפנים.

הערות וטיפים

  • להגשה מומלץ לזלף טריאקי ובצל ירוק.
  • לא לאפות על מצב טורבו.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.