Go Back
בשר טחון עם אורז, אורז עם בשר טחון

אורז עם בשר טחון ב-20 דקות

אורז רך עם בשר טחון עסיסי ומתובל היטב, עם שפע של ירק ושכבת טעמים עשירה.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: דורית אלישע

ציוד

סיר בישול בינוני
מחבת רחבה

המצרכים

לאורז:

  • 2 כוסות אורז פרסי (קלאסי של סוגת)
  • 3 כוסות מים
  • כפית מלח
  • 3 כפות שמן

לבלונז:

  • ½ קילו בשר טחון
  • 2 בצלים
  • 2 שיני שום
  • 2 גמבות
  • 2 גזרים
  • 3 כפות שמן
  • 2 עגבניות
  • ½ צרור שמיר
  • בהרט (קורט )
  • פלפל שחור (מעט)
  • 1 כפית כורכום
  • מלח (קורט)

אופן ההכנה

להכנת האורז:

  • להכניס לסיר 2 כוסות אורז פרסי קלאסי של סוגת , 3 כוסות מים, כפית מלח, 3 כפות שמן.
  • לתת רתיחה ולהנמיך ללהבה בינונית 15-17 דקות.

להכנת הבולונז:

  • במחבת עם כף שמן לטגן את הבצלים הקצוצים לשקיפות להוסיף 2 שיני שום קצוץ.
  • להוסיף את הגזרים מגורדים גס ואת הגמבות חתוכות לקוביות קטנות.
  • לטגן 10-15 דקות לריכוך הירקות ולהניח בצד.
  • עם כף שמן לטגן את הבשר טחון לפורר עם מזלג עד לשינוי הצבע.
  • להוסיף 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות, חצי צרור שמיר קצוץ ואת הבצל הגמבה והגזר.
  • לתבל במעט מלח, קורט פלפל שחור, קורט בהרט, כפית כורכום ולבשל עוד 10 דקות.
  • להוסיף לסיר האורז שבישלנו ולערבב עם מזלג.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.