Go Back
פיתות במחבת במילוי גבינה (קאדה)

פיתות במחבת במילוי גבינה (קאדה)

במילוי נוטף ולוהט ומרקם שמנוני ורך בטירוף – אין מושלם מהן לארוחה חלבית מ-ע-ו-ל-ה, ובטח גם לשבועות!
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: אצל ברכה במטבח

המצרכים

  • ק"ג קמח מנופה!
  • 2 כפות סוכר
  • ½1 כפות כפות שמרים
  • 1 כף מלח
  • ¼ כוס שמן + עוד כף
  • ½2 כוסות מים
  • למילוי: כל מה שאוהבים למילוי בורקס – תרד, בצל, או גבינה צהובה עם גבינת חמד ובולגרית

אופן ההכנה

  • ללוש את הכל במיקסר או עם היד, את המלח להוסיף בסוף ואת המים להוסיף בהדרגה.
  • ללוש עד לבצק נוח ורך לעבודה. ליצור כדור מהבצק, לשמן מעט את כדור הבצק. להניח בקערה ולכסות עם ניילון נצמד. להניח להתפחה כשעה או יותר עד התפחה יפה.
  • לחלק את הבצק לכדורים, להניח על נייר אפייה משומן מכוסה. לרדד כל כדור, למלא, לסגור, לרדד בעדינות שוב.
  • להניח במחבת טפלון חמה, להדק מעט את הבצק, להפוך לצד השני 2-3 פעמים. שימו לב מידי פעם יש להנמיך את הלהבה.

הערות וטיפים

  • חשוב להקפיד לרדד דק את הבצק, לעבוד עם מחבת חמה ללא שמן. רצוי טפלון.
  • שימו לב ללהבה, אחרי הפעם הראשונה של הנחת הבצק, תנמיכו את הלהבה או את עוצמת החום
  • את המים להוסיף בהדרגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.