Go Back
מתכון גלידה קראנץ' בטעם חלב

מתכון גלידה קראנץ בטעם החלב של הקורנפלקס

מתכון אליפותתתת שאתם חייבים להכין!
ציון 4.67 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: עדן רווח שלום

ציוד

תבנית ארטיקים
מיקסר

המצרכים

  • שמנת מתוקה 38% (600 מ"ל )
  • קורנפלקס (50 גרם)
  • חלב מרוכז (150 גרם)
  • מחית וניל (מעט)

לקראנץ קורנפלקס:

  • קורנפלקס (50 גרם - טחון לאבקה)
  • שוקולד לבן (70 גרם)
  • שמן (10 מ"ל )

לציפוי:

  • שמן (20 מ"ל )
  • שוקולד לבן
  • קורנפלקס

אופן ההכנה

  • מערבבים את השמנת המתוקה + הקורנפלקס ומשרים בקירור למינימום 6-7 שעות - אפשר להכין גם בלילה קודם.
  • לאחר ההמתנה בקירור מסננים את התערובת בעזרת חיתול טטרה נקי (כמובן שכמות השמנת קטנה יותר לאחר הסינון וזה בסדר).
  • לאחר הסינון תכניסו את הקערה למקרר על מנת שהשמנת תישאר קרה.

להכנת הקראנץ קורנפלקס:

  • ממיסים את השוקולד הלבן + השמן בפולסים במיקרוגל עד לקבלת המסה מלאה.
  • מערבבים יחדיו עם הקורנפלקס הטחון.
  • משטחים את הרצועה על נייר האפייה ומכניסים להקפאה.
  • לאחר ההקפאה וסמוך להרכבה קורצים בעזרת חותכן/חותכים בעזרת סכין.

הכנת הגלידה:

  • מקציפים את השמנת שסיננו למרקם יוגורט עם נגיעת מחית וניל (ממש מעט על מנת שלא ישתלט על הטעם).
  • מכניסים את החלב המרוכז וממשיכים להקציף עד לקבלת מרקם מעט סמיך.

הרכבה:

  • יוצקים לתבניות הגלידה מעט מתערובת הגלידה.
  • מכניסים את מקלות העץ לתבנית ומעל מניחים את קראנץ הקורנפלקס שחתכנו.
  • מעל שכבה נוספת של גלידה עד לסוף גובה התבנית.

לציפוי:

  • לאחר שהגלידות קפאו לחלוטין ממיסים בפולסים במיקרוגל את השוקולד והשמן עבור הציפוי.
  • לאחר שהמסה בוחרת את הקורנפלקס, מערבבים ומצפים את הגלידות.

הערות וטיפים

*אני השתמשתי בקורנפלקס מיני וממש אהבתי את התוצאה אבל אפשר להשתמש גם בקורנפלקס רגיל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.