Go Back
מתכון עוגת שוקולד בריאה

עוגת שוקולד בריאה עם רכיב סודי

קבלו! מתכון נהדר ומפתיע של עוגת שוקולד בריאה וטעימה עם בלי קמח וסוכר תעשייתי.
ציון 4.20 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: המרכז לאורח חיים בריא בסט

ציוד

תבנית אפייה בינונית
מעבד מזון
סיר קטן לגז / זכוכית למיקרוגל

המצרכים

  • 4 ביצים
  • ¼ כוס קקאו טבעי
  • כוס סילאן טבעי (ללא סוכר)
  • ¼ כוס שמן קוקוס
  • 2 כוסות שעועית שחורה מבושלת
  • ½ כפית סודה לשתיה
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • אגוזים קצוצים (לציפוי)

לרוטב שוקולד:

  • ½ כוס שוקולד צ'יפס (מעל 70% אחוז קקאו)
  • ¼ כוס חלב שקדים / חלב סויה (אפשר גם חלב רגיל)

אופן ההכנה

  • טוחנים את השעועית השחורה, מוסיפים את שאר הרכיבים של העוגה וממשיכים לטחון.
  • מעבירים לתבנית מכוסה בנייר אפייה.
  • אופים בתנור שחומם מראש על חום של 180 מעלות כ-35-40 דקות. מוציאים ומקררים.

להכנת הרוטב:

  • ממסים את השוקולד עם החלב או בכלי זכוכית במיקרו או על מים חמים על הגז.
  • שופכים על העוגה הקרה, מפזרים אגוזים מעל ומקררים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.