Go Back
מתכון בצק שמרים

בצק שמרים מושלם לקרואסון או רולדות שוקולד

מתכון קרואסונים אווריריים ורכים מבפנים במילוי קינמון עשיר ומפנק עם צבע זהוב ומעורר תיאבון.
ציון 4.23 על ידי 18 דירוגים
באדיבות: עינת חנניה

ציוד

תבנית אפייה בינונית
כוס חד פעמית לשתייה קרה

המצרכים

  • 1 קילו קמח תופח
  • 1 כף שמרים
  • ½ כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • ½ כוס שמן
  • 2 ביצים (L)
  • חמאה / מחמאה (150 גרם - רכה)
  • ½2 כוסות מים פושרים
  • ¼ כפית מלח

לסירופ:

  • 2 כוסות סוכר
  • ½1 כוסות מים
  • 1 כף מיץ לימון טרי

למילוי:

  • 1 חבילה חמאה מומסת (100 גרם )
  • 2 כפות קינמון ( טחון)
  • 3 כפות סוכר

אופן ההכנה

  • במיקסר עם וו לישה נשים את החומרים היבשים לפי הסדר ונערבב עד להטמעה.
  • נוסיף את הנוזלים תוך כדי ערבוב לפי הסדר עד לאיחוד ולקבלת בצק נעים ולא דביק.
  • נפזר מעט קמח ונתפיח כחצי שעה, ומורידים נפח.
  • נחצה ל-4 ונרדד, יוצרים רוגלעך או קרואסונים או רולדה,.
  • אחרי שעושים את הצורה יש להתפיח שוב (משהו כמו חצי שעה תלוי בטמפרטורת החדר).

למילוי קינמון:

  • נערבב את הקינמון והסוכר יחד עד לאיחוד.
  • את החמאה נמרח על הבצק בנדיבות ומעל נפזר את תערובת הקינמון.
  • נבריש ונכסה את כל הבצק, נגלגל לרולדה נחתוך וניצור שושנה ונניח להתפחה.
  • נמרח ביצה טרופה עם מעט מים וסוכר וניל.
  • אופים בתנור על חום של 180 מעלות עד להזהבה.

להכנת הסירופ:

  • מבשלים על הגז עד לקבלת סירופ 2 כוסות סוכר כוס וחצי מים כף מיץ לימון טרי - ונמרח את המאפה בסירופ.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.